Viceliderul de grup al deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a anuntat in plenul Camerei Deputatilor ca PNL depune o motiune simpla impotriva ministrului Transporturilor, Radu Berceanu.

"Grupul parlamentar al PNL are 52 de semnaturi pentru depunerea unei motiuni simple pe problemele grave din transporturi. Conform Regulamentului, in sedinta plenului Camerei se inmaneaza textul motiunii pentru a verifica ca este in conformitate cu procedurile parlamentare", a anuntat Eugen Nicolaescu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase a verificat respectarea conditiilor regulamentare de catre motiune si a spus ca aceasta le indeplineste. "Prin urmare, programul va fi discutat in Biroul Permanent de luni si probabil va fi discutata saptamana viitoare", a precizat Anastase.

Si la Senat s-a dezbatut si votat, in urma cu cateva saptamani, o motiune simpla impotriva ministrului Berceanu, sustinuta de opozitie, dar motiunea a fost respinsa.

  • Ce zice motiunea PNL

Motiunea simpla depusa de PNL impotriva detinatorului portofoliului Transporturilor Radu Berceanu, intitulata "Ministrul anti-transporturi si pro-furt", reclama slabele performante in domeniu si solicita demisia democrat-liberalului.

"Urmare a performantei dezastruoase a ministrului transporturilor si infrastructurii in 2009 si 2010, din cauza blocarii cu intentie a proiectelor din acest domeniu necesare Romaniei, noi, semnatarii prezentei motiuni simple, solicitam demisia domnului Radu Berceanu din functia de ministru al Transporturilor si Infrastructurii", se arata in textul motiunii. Potrivit unei decizii a CCR din 2007, in eventualitatea adoptarii motiunii simple, premierul nu este obligat sa il demita pe cel incriminat. Curtea a considerat ca, in general, o motiune simpla are efecte in plan politic, iar nu juridic, facand parte din categoria instrumentelor de control parlamentar. Decizia CCR a fost data dupa ce Regulamentul Senatului a fost atacat in momentul in care s-a adoptat motiunea simpla impotriva Monicai Macovei, iar opozitia de atunci a cerut demiterea ei, asa cum se cerea in motiune.

Citeste si:
Moțiunea împotriva ministrului Muncii a fost respinsă de Camera...
Moțiunea împotriva...

In ceea ce-l priveste pe Radu Berceanu, liberalii il numesc "ministrul anti-autostrazi". "La capitolul autostrazi, ministrul Radu Berceanu se poate compara cu ceilalti colegi ai sai fosti ministri ai transporturilor: Basescu, Boagiu si Dobre - cu totii caracterizati de o aversiune impotriva constructiei autostrazilor. Dupa finalizarea cu iz electoral a primilor 42 de km din Autostrada Transilvania in decembrie 2009 (care, in treacat fie spus, ar fi fost finalizati inca din 2008 daca Romania nu ar fi avut ghinionul de a-l avea la conducerea ministerului transporturilor in 2005 si 2006 pe ministrul Dobre), anul 2010 a adus acest proiect in impas", sustine motiunea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.