Senatorul PDL Iulian Urban ii cere premierului Boc, printr-o interpelare, sa ia de urgenta masurile legale pentru ca toate institutiile publice sa-si afiseze pe site-urile proprii toate cheltuielile, de la facturi, pana la veniturile lunare ale angajatilor.

La intalnirea de duminica seara de la Snagov dintre parlamentarii PDL, ministrii Cabinetului si presedintele Traian Basescu, seful statului a cerut ca toate cheltuielile facute de institutiile statului, inclusiv la nivel local, sa fie facute publice pe internet.

"Aduc aminte ministrilor faptul ca s-a cerut de catre presedintele Basescu ca:

  • 1. absolut toate facturile primite de institutiile publice sa fie publicate intr-o coloana pe pagina de internet a institutiei;
  • 2. absolut toate platile (ordine de plata) in achitarea facturilor sa fie afisate pe coloana a doua pe pagina de internet a institutiei;
  • 3. absolut toate platile facturilor primite de institutiile publice sa se faca in ordinea cronologica a primirii lor, pentru a se elimina platile facute dupa interesul clientelei politice;
  • 4. continuarea afisarii publice lunare a veniturilor realizate de angajatii tuturor institutiilor publice la nivel central si local in Romania.
Vad ca astazi este deja marti 22 iunie 2010 si Guvernul nu a facut nici un anunt oficial in acest sens !", scrie Urban pe blog, anuntand ca cerut premierului, printr-o interpelare, sa rezolve aceasta situatie.

"Ca atare, pe calea acestei interpelari, va solicit sa adoptati in regim de urgenta dispozitiile legale pentru ca absolut toate institutiile publice din tara noastra sa afiseze pe paginile de internet aceste situatii ale facturilor si platilor. Sa nu incercam sa uitam ce am decis la Snagov", mai arata senatorul PDL.

Presedintele Traian Basescu a cerut duminica, la Snagov, ca toate ordinele de plata si facturile primariilor, consiliilor judetene, regiilor autonome si companiilor nationale sa fie afisate pe paginile web ale institutiilor, pentru o "transparenta maxima" a cheltuielilor, potrivit unor surse.

Solicitarea vine dupa ce, in urma cu cateva saptamani, seful statului a cerut ca toate veniturile salariale din ministere si din agentiile guvernamentale sa fie afisate pe paginile de internet ale institutiilor.

Citeste si:
Suma medie pe care românii o cheltuie anual pe cadouri
Suma medie pe care românii o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.