Presedintele UDMR Marko Bela a declarat marti ca problema conducerii SRR si SRTV va fi discutata dupa ce se stabilesc propunerile pentru cele doua Consilii de Administratie, fara sa respinga varianta ca UDMR sa preia conducerea Radioului public.

Intrebat daca au mai avut loc discutii la nivelul coalitiei de guvernamant despre conducerea SRR si posibilitatea ca aceasta sa fie preluata de catre UDMR, Marko a spus ca acest lucru va fi transat dupa ce se stabilesc consiliile de administratie.

"Deocamdata sa facem Consiliile de conducere, apoi acestea isi vor alege un presedinte, dar sa ajungem acolo, sa avem Consiliile de conducere pentru TVR si pentru Radio, dar de ce nu ar putea sa preia radioul, de exemplu, cineva din partea noastra? Dar dupa ce facem Consiliile de conducere putem discuta acest lucru", a spus Marko, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste nominalizarile UDMR in cele doua Consilii, Marko a spus ca numele vor fi decise miercuri sau joi.

"Decidem maine sau poimaine (miercuri sau joi - n.r.). Vom lua decizia foarte repede, dupa ce intr-adevar s-au negociat locurile astazi, in amandoua consiliile de conducere. Vom avea cate un loc si vom face nominalizarile cat mai repede", a precizat vicepremierul.

Deputatul PDL Mircea Toader a anuntat marti ca, potrivit algoritmului stabilit de liderii grupurilor parlamentare, in Consiliul de administratie al SRTV vor fi trei reprezentanti ai PDL, trei ai PSD, cate unul din partea PNL, UDMR si minoritati.

De asemenea, liderii de grup au stabilit ca, in Consiliul de administratie al radioului public, PSD va avea trei reprezentanti, in timp ce PDL si PNL vor nominaliza cate doi membri, iar UDMR si minoritatile cate unul. Toader a mai spus ca democrat-liberalii nu au stabilit pana in acest moment nominalizarile pentru cele doua consilii de administratie.

Birourile Permanente reunite, convocate pentru miercuri la ora 9.00, vor lua in discutie subiectul desemnarii consiliilor de administratie ale radioului si televiziunii publice, urmand sa stabileasca un termen pana la care partidele vor trebui sa faca nominalizarile.

Citeste si:
UDMR merge la Cotroceni pentru discutii despre Strategia de Aparare
UDMR merge la Cotroceni...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.