Presedintele PNL Crin Antonescu i-a replicat liderului PSD Adrian Nastase, care l-a numit ironic "Alba ca Zapada", ca accepta apelativul daca el califica acea categorie de politicieni care nu au dosare, nu au "matusi", nu au "camarila dubioasa" si nici alte "tinichele".

Liberalul i-a dat astfel replica presedintelui Consiliului National al PSD Adrian Nastase care, intr-o postare pe blog, s-a referit la presedintele PNL cu sintragma ca e "cool" sa pari "Alba ca Zapada".

"In aceasta iritare pe care o constat cu amaraciune si la domnul Nastase, iritare generata de afirmatia mea ca exista oameni politici intre care reafirm, fara sa fie <cool>, ca ma numar, oameni politici cinstiti, care nu au furat, care nu au mintit, care nu au patronat astfel de actiuni - in aceasta iritare domnul Nastase se intalneste cu de-alde domnul Berceanu, dupa cum s-a putut vedea si in dezbaterea de acolo (de la motiunea de cenzura - n.r.). Eu nu stiu de ce ii irita acest lucru. Nu ca sa-i irit, ci pentru ca trebuie, reafirm: da, daca domnul Nastase doreste sa numeasca un politician corect, fara dosare, fara matusi, fara o camarila dubioasa, Alba ca Zapada, atunci da, sunt Alba ca Zapada. Suntem mai multe Albe ca Zapada, nu destule probabil, dar sunt mai multi oameni corecti si care nu au asemenea tinichele de partea lor in politica romaneasca, si sper eu, chiar in PSD", a afirmat Antonescu, la Antena 3.

Presedintele liberalilor a respins acuzatia ca el sau partidul sau l-ar fi adus la putere pe Traian Basescu. "Daca domnul Nastase vrea sa discutam de cine l-a adus cu adevarat la putere pe Traian Basescu, o sa-i spun ca domnia sa, Adrian Nastase, prin mandatul sau de premier, prin tentativele pe care sub conducerea sa PSD le-a avut de a deveni partid-stat, prin lacomia, prin abuzurile, prin presiunile pe care PSD le-a facut atunci si care au determinat o majoritate din opinia publica romaneasca sa caute o alta solutie si sa vrea schimbarea. Indiferent de traiectoria pe care a luat-o Traian Basescu ulterior si pe care am fost printre primii care au denuntat-o, daca as fi din nou in 2004 in fata prelungirii regimului PSD de atunci si Adrian Nastase, as vota din nou o alta formula", a completat Antonescu.

In plus, liderul PNL a punctat si contextul in care si-a anuntat disponibilitatea de a prelua guvernarea - aspect criticat de Nastase - in eventualitatea adoptarii motiunii de cenzura. "Daca spui <PDL trebuie sa plece, dar eu nu intru la guvernare decat dupa urmatoarele alegeri> (pozitia PSD - n.r.), asta este simplu, absurd. Pentru a nu fi intr-o situatie absurda, am spus ca in ceea ce ce ne priveste, da, contribuim la aceasta motiune. Faptul ca noi am sustinut o motiune asupra careia n-am fost consultati, in raport cu care s-a procedat foarte inelegant cu noi, am sustinut-o totusi pentru ca nu erau in joc raporturile si orgoliile noastre, ci era in joc soarta a milioane de oameni. Da, Guvernul Nastase nu e nicidecum un model pentru mine si daca domnul Nastase nu intelege de ce, sa se gandeasca de ce nu a candidat la presedintia propriului partid: d'aia", a conchis Antonescu.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.