Primul-ministru Emil Boc a afirmat ca nu exista niciun membru al Cabinetului care sa fi demisionat miercuri din functie, dar a evitat sa precizeze clar daca intentioneaza sa recurga la o schimbare in formula guvernamentala.

Intrebat daca sunt ministri care au renuntat astazi la portofoliile detinute, Boc a raspuns: "Nu este vorba de nicio demisie depusa, iar in privinta remanierilor exista o singura regula: ele se fac, nu se discuta."

Potrivit unor informatii vehiculate in presa, sedinta de Guvern de miercuri ar fi fost intrerupta pentru ca ministrii Mihai Seitan (Munca), Mihai Dumitru (Agricultura), Sebastian Vladescu (Finante) si Daniel Funeriu (Educatie) sa isi depuna demisiile.

Remeniere sau nu?

In opinia liberalului, o remaniere facuta dupa angajarea raspunderii este "o dovada a buimacelii, a superficialitatii si a confuziei in care se afla partidul de guvernamant". "In mod normal, o remaniere trebuie facuta inaintea lansarii unui pachet de masuri de asemenea importanta si nu dupa. Daca un guvern e prost inainte, nu-l lasi sa prezinte un pachet de masuri de asemenea importanta ca sa-l repari dupa aceea. Un guvern care-si angajeaza raspunderea pe un pachet de masuri o face ca sa le aplice, acesta e sensul constitutional. Nu se poate sa pui un ministru sa-si angajeze raspunderea si a doua zi sa-l schimbi", a sustinut Vosganian.

Liderul PNL a atras atentia asupra unei "dileme" care se ridica: "daca recunoastem ca guvernul a fost prost, el nu trebuia lasat sa faca acest pachet de masuri,daca guvernul e bun, de ce sa-l remaniezi?".

Cat priveste rezultatul motiunii de cenzura, Vosganian a considerat ca "opozitia a infrant". "Desi am pierdut la vot, acest guvern si-a incheiat misiunea. Este un guvern mort, dar inca neingropat. Un guvern care se atinge de pensii nu mai are nicio sansa sa mai reziste in perceptia publica si de aceea nici in suportul parlamentar. E limpede ca, in ce priveste masurile reformatoare, Guvernul e in minoritate in Parlament", a sustinut liberalul, adaugand ca, in aceste conditii, remanierea "nu este decat o tentativa disperata de a arunca peste bord pe cei de care s-a folosit pana acum, oameni din afara partidului, in dorinta ca asta va aduce o bruma de imagine".

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.