Presedintele PSD a declarat ca o suspendare si demitere a sefului statului nu este in prezent o prioritate.

Intrebat intr-o emisiune de la OTV, luni seara, daca in afara de motiunea de cenzura mai are vreo „mutare de rezerva” impotriva lui Basescu, respectiv „o procedura de destituire a presedintelui pentru toamna”, Victor Ponta a raspuns: „Avem... Cum sa va spun, intr-o tara normala in care se respecta Constitutia si legea, da, avem si posibilitatea de suspendare. Insa vreau sa va spun ca primul lucru si cel mai important este maine (marti, n.r.) sa blocam taierea pensiilor si a salariile pentru ca oamenii astia practic vor muri de foame, vine toamna, vine iarna, vor muri in casele lor de frig - stiti ca se taie toate subventiile - nu vor mai avea bani de medicamente, de la 1 iulie practic cam toate medicamentele se scumpesc de sapte ori de opt ori, nu vor mai avea bani de mancare, nu vor mai trai pana in toamna cand vrem noi sa facem suspendare”.

Acesta l-a criticat pe seful statului si de faptul ca nu mai are iesiri publice. „A promis ca se intoarce la popor de cate ori e nevoie. I-am propus sa faca referendum pe ce masuri trebuie luate, nici nu ne-a dat raspuns. A spus ca merge...tineti minte, anul trecut mergea pe la toate petrecerile, pe la toate chiolhanurile, acum au venit niste pensionari in fata la Cotroceni si le-a trimis jandarmii. Nu a iesit el”, a adaugat liderul PSD.

„Cred ca niciodata un lider al Romaniei nu s-a schimbat atat de mult de anul trecut cand promitea ca sunt bani de pensii de salarii, ca va fi alaturi de oameni, in asa de putin timp. Acum taie pensiile, taie salariile, nu mai vrea sa mai apara in public (...)Deci e un om care sta acolo la el in palat, inchis, pazit de politisti”, a argumentat Ponta, precizand faptul ca, daca motiunea de cenzura a PSD este adoptata de Parlament, Basescu trebuie sa inteleaga ca nu mai poate taia pensiile si salariile
.
De asemenea, liderul PSD a mai afirmat ca probabil in Romania se va intampla precum in Argentina, unde in urma unui acord cu FMI gestionat in mod „dezastruos” de catre Executiv, atat presedintele, cat si premierul, au fost alungati prin protestele de strada.

Citeste si:
Încep calculele politice: PSD, ALDE Și Pro România pregătesc o alianță
Încep calculele politice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.