Ziua votului pe motiunea de cenzura se apropie, iar social-democratii par din ce in ce mai pesimisti in privinta sanselor reusitei acesteia.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni ca cele 22 de voturi care le lipsesc opozitiei la motiunea de cenzura sunt "multe", in conditiile in care PDL va da un vot "disciplinat" impotriva motiunii.

"Si un vot poate sa faca diferenta, deci 22 de voturi sunt multe, trebuie sa recunoastem. Ati vazut, presiunea aceasta enorma din teritoriu, presiunea la grupurile politice, presiunea lui Traian Basescu asupra PDL, negocierile permanente cu UDMR, diversele compromisuri care se fac in teritoriu, diverse angajamente luate de PDL fata de UDMR. Vom vedea in timp cat ne costa de fapt votul la aceasta motiune, dar cred ca diferenta este destul de mare. (...)Votul va fi ca pe o lista de partid de stat, un vot din partea PDL extrem de aliniat si disciplinat. Nu ma astept la schimbari majore daca nu va exista o foarte mare presiune in strada, din partea sindicatelor", a spus Nastase.

Intrebat cum apreciaza sansele ca motiunea de cenzura sa treaca in Parlament marti, Nastase nu a dat un raspuns direct, afirmand ca PSD a incercat prin aceasta motiune sa dea un mesaj in legatura cu legea de austeritate. "In drept exista o deosebire intre obligatiile de rezultat si obligatiile de mijloace. Noi incercam sa facem in asa fel incat prin actiunea noastra sa dam un mesaj foarte clar in legatura cu o lege care poate creea ceea ce noi am numit un genocid social, ce poate sa determine tensiuni si instabilitate sociala si o stare de haos si foarte multe probleme legate de credibilitatea tarii in interior si exterior. Am facut tot ceea ce tinea de noi pentru a arata ca la acest moment noi platim de fapt factura realegerii lui Traian Basescu", a spus social-democratul.

La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a aratat convins ca PDL va apela la mijloace de a controla votul parlamentarilor sai. "Sunt convins ca or sa mai fie defectiuni in arcul majoritar, dar vom vedea cat de multi. E posibil ca cei de la PDL si care sustin Guvernul sa apeleze la masuri specifice de control sau la gesturi de protectie pentru ca este obligatia Opozitia, la o motiune de cenzura, sa stranga 236 de voturi", a spus el, adaugand ca va fi o motiune de cenzura „intens dezbatuta”. „Eu sper sa treaca. Sunt sanse corecte sa treaca”, a mai aratat Geoana.

Citeste si:
Ciolacu: „Revenirea lui Dragnea și a lui Năstase în PSD, foarte...
Ciolacu: „Revenirea lui...

Fostul presedinte PSD a mai spus ca lumea il opreste pe strada si il intreaba „cand ne scapati de astia domnu' Geoana?”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.