Presedintele Senatului, Mircea Geoana, informeaza PDL ca a convocat oficial sedinta Biroului Permanent al acestei Camere pentru luni, apreciind ca in consecinta nu mai sunt "motive" pentru a avea loc discutia informala de sambata pe care el o propusese.

"Ca urmare a scrisorii pe care mi-ati trimis-o astazi, 11 iunie a.c., doresc sa va comunic ca am luat act de schimbarea pozitiei dumneavoastra, in sensul in care nu mai doriti o discutie cu ceilalti colegi din Biroul Permanent, ci doriti convocarea directa a forului de conducere al Senatului. Astfel, constat ca nu mai sunt motive pentru a avea o discutie informala sambata, 12 iunie. Tinand cont de solicitarea exprimata in scrisoare, precum si de faptul ca scrisoarea a fost semnata de cinci membri ai Biroului Permanent, constat ca sunt indeplinite prevederile art. 37 alin (1) din Regulamentul Senatului. Ca atare, dupa consultarea celorlaltor reprezentanti din Biroul Permanent ai formatiunilor politice parlamentare, doresc sa va anunt ca am convocat Biroul Permanent al Senatului pentru luni, 14 iunie a.c.", precizeaza Geoana in raspunsul adresat reprezentantilor PDL, relateaza NewsIn.

Basescu schimba calendarul motiunii de cenzura?

Reprezentantii PDL din Senat nu reusesc de joi sa-l convinga pe Mircea Geoana sa accepte stabilirea unei alte zile pentru dezbaterea motiunii de cenzura, asa cum a solicitat presedintele Basescu. Liderii PDL i-au trimis lui Geoana doua scrisori, una joi seara (semnata de Anca Boagiu,vicepresedinte al Senatului) in care i-au cerut presedintelui Senatului sa convoace conducerea Parlamentului vineri, si a alta scrisoare vineri in care ii cer sa convoace pentru sambata Biroul reunit al Senatului. Geoana, la randul sau, a trimis patru scrisori astfel: joi, cate una presedintelui Basescu si Ancai Boagiu, prin care ii informeaza ca data stabilita deja pentru dezbaterea motiunii este constitutionala si vineri alte doua scrisori catre PDL si Anca Boagiu. In prima epistola i-a invitat mai intai pe pedelisti la o intalnire informala, iar apoi, printr-o alta scrisoare, a anulat acea intalnire, anuntand o sedinta oficiala a conducerii Senatului pentru luni.

Geoana pune in pericol eliberarea transei de la FMI?

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.