Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat vineri ca a depus la Parchetul de pe langa ICCJ o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu, pe care il acuza de genocid.

Am depus-o astazi. Are numarul 10646/11.06.2010. A fost depusa la Ministerul Public, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, a declarat europarlamentarul, la Realitatea TV. El a precizat ca faptele de genocid care s-ar face vinovat presedintele nu se prescriu. " „Sunt fapte care nu se prescriu si cand nu va mai fi presedinte, va plati”, a subliniat Tudor, adaugand ca nimeni nu-l poate opri sa-si exercite dreptul legal de a se adresa justitiei, transmite NewsIn.

Presedintele Traian Basescu se face vinovat de Genocid, conform Art. 357 Alineatul c: "Supunerea colectivitatii ori grupului la conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugere fizica", si care se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani, si de Tradare de Tara, conform Art. 155 - Cod Penal, care se refera la subminarea economiei nationale, pedeapsa fiind detentie pe viata, sau inchisoare de la 15 la 25 de ani, scrie Vadim in Tricolorul.

Potrivit Constitutiei, presedintele Romaniei se bucura de imunitate. Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor, pot hotari punerea sub acuzare a Presedintelui Romaniei pentru inalta tradare. (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi initiata de majoritatea deputatilor si senatorilor. De la data punerii sub acuzare si pana la data demiterii Presedintele este suspendat de drept. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Presedintele este demis de drept la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.