Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ramane in arest preventiv, au decis joi magistratii Curtii de Apel Pitesti, care au respins recursul depus de avocatii fostului edil la decizia de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar decisa de Tribunalul Arges.

Decizia Curtii de Apel Pitesti este definitiva si nu poate fi atacata cu recurs, informeaza corespondentul NewsIn.

Tribunalul Arges a amanat, marti, pentru data de 7 septembrie, inceperea judecarii pe fond a procesului fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pentru fapte de coruptie intr-un dosar in care este cercetat si omul de afaceri Cornel Penescu, informeaza corespondentul NewsIn. Tot marti, magistratii Tribunalului Arges au luat in discutie si o cerere de eliberare sub control judiciar, insa dupa cateva ore au respins cererea ca neintemeiata.

"Amana cauza la data de 7 septembrie 2010. In baza dispozitiilor art. 160/8a alin. 6 Cod procedura penala, respinge ca neintemeiata cererea de liberarea provizorie sub control judiciar formulata de inculpatul Solomon Antonie. In baza dispozitiilor art. 192 Cod procedura penala obliga petentul - inculpat la 30 de lei cheltuieli judiciare catre stat. Fixeaza termen intermediar pentru discutarea starii de arest a inculpatului Solomon Antonie la data de 8 iulie 2010. Cu recurs in 24 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica de la 8 Iunie 2010, la Tribunalul Arges Sectia Penala", se arata in incheierea de sedinta a Tribunalului Arges.

Solomon a depus o noua cerere, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru stramutarea procesului. ICCJ va judeca cererea fostului edil pe data de 28 iulie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe data de 16 aprilie, cererea lui Antonie Solomon de suspendare a procesului sau de coruptie, aflat pe rolul Tribunalului Arges, pana la judecarea cererii de stramutare a cauzei la o alta instanta.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe data de 3 martie si pana in prezent a formulat trei cereri de liberare sub control judiciar si o cerere de liberare pe cautiune, care au fost respinse de Tribunalul Arges. Ulterior, recursurile au fost respinse de Curtea de Apel Pitesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.