Oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, precum si fostul presedinte al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu, raman cu interdictia de a parasi tara, dupa ce Completul de 9 Judecatori le-a respins recursurile impotriva masurii dispuse de Sectia Penala a instantei supreme.
Decizia de miercuri a Completului de 9 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, potrivit NewsIn.

ICCJ a decis, pe 3 iunie, ca oamenii de afaceri Casuneanu si Locic, dar si judecatorul Costiniu, trimisi in judecata in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu, nu au voie sa paraseasca tara, incepand cu 11 iunie, interdictia dispusa de procurori expirand pe 10 iunie.
Decizia a fost atacata cu recurs de cei trei, iar Completul de 9 Judecatori a judecat miercuri contestatiile.

Casuneanu, Locic si Costiniu au fost arestati preventiv in luna aprilie, timp de trei zile, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu. Cei trei au fost eliberati din arest dupa ce Completul de 9 Judecatori le-a admis recursurile impotriva mandatelor de arestare si le-a impus interdictia de a parasi tara. Ulterior, interdictia a fost prelungita de procurorii anticoruptie, masura contesta de Casuneanu si Costiniu la Inalta Curte. Contestatiile celor doi au fost respinse de magistratii instantei supreme.

Pe de alta parte, Catalin Voicu va fi cercetat in continuare in stare de arest, dupa ce ICCJ a constat ca masura arestarii este legala si a mentinut-o.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru data de 14 iulie primul termen de judecata in dosarul in care senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu, dar si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic sunt acuzati de mai multe fapte de coruptie, dupa ce procurorii au trimis in instanta rechizitoriul intocmit in acest caz. [Locic, Costiniu si Casuneanu nu au voie sa paraseasca tara]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.