Presedintele Traian Basescu si-a donat salariul aferent lunii mai in fondul de solidaritate, asa cum anuntase in urma cu o luna.

Potrivit site-ului Administratiei Prezidentiale, salariul net al sefului statului este 6.702 lei.

Presedintele Traian Basescu a anuntat pe 9 mai ca-si va dona salariul, pana la finele anului, intr-un fond de solidaritate, cu precizarea ca nu doreste ca gestul sau sa para unul populist, transmite NewsIn.

Va asigur, si nu vreau sa para un populism, ca sunt dispus ca pana la sfarsitul anului sa virez salariul intr-un fond de solidaritate. Daca va uitati pe declaratia de avere veti putea constata ca pot sa fac acest lucru”, a spus presedintele.

Presedintele a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta pe 13 mai ca un gest al politicienilor de a renunta la veniturile de la stat ar fi unul "extraordinar", insa ar avea un efect doar "psihologic", nu si unul practic, fiind imposibil cu aceste economii sa scuteasca taierea pensiilor cu 15%.

Cititi si: UNPR deschide contul "Solidaritatea" pentru donatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.