Scandalul votului de la CCR e departe de a se finaliza, Anastase fiind acuzata ca face lobby pentru candidatul PDL in Parlament cu ajutorul lui Boc.

Ponta a acuzat-o pe Anastase ca negociaza cu fiecare din deputatii din arcul guvernamental sa nu-l voteze la CCR pe Valer Dorneanu. "Doamna Anastase, cu telefonul in mana - la telefon era Emil Boc, nu stiu daca primul ministru asta trebuie sa faca o ora - ii dadea la telefon pe diversi parlamentari de la independenti, am vazut-o la dl Nicolicea, la cei de la minoritati, ca sa le promita dl Boc nu stiu ce: sa le promita bani, sa le promita avantaje ca sa voteze. (...) Umbla cu telefonul in mana si il dadea pe dl Boc la telefon deputatilor independenti si deputatilor de la minoritati, ca sa-i convinga dl Boc sa voteze impotriva lui Valer Dorneanu. N-au reusit sa stranga nici in acest sistem incredibil presedinta Camerei care de o ora umbla cu primul ministru in telefon prin plen ca sa-i convinga, sa-i cumpere pe parlamentari. Nici asa n-au reusit sa gaseasca oameni dispusi sa incalce Constitutia si sa-si incalce propriul vot dat saptamana trecuta", a sustinut liderul social-democrat. [PSD vrea excluderea Robertei Anastase]

Ponta si-a exprimat speranta ca parlamentarii vor actiona in conformitate cu propriile optiuni. "Sigur, sper ca parlamentarii PDL nu sunt toti ca Roberta Anastase, cea care e in stare de absolut orice, sa incalce orice fel de bun-simt, de regula a democratiei, doar pentru ca primeste ordin de la dl Basescu. (...) Asta e un caz patologic deja, al doamnei Anastase. Sunt convins insa ca ceilalti au totusi un pic mandrie proprie, un pic de personalitate", a conchis presedintele PSD.

  • Votul se amana

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a spus marti ca in plen va fi formulata o solicitare de reluare a votului in cazul desemnarii unui judecator la CCR, in ciuda "presiunilor" celor din BP de a nu se intampla acest lucru, iar plenul va decide prin vot.

Chestorul Senatului, Constantin Dumitru (PDL), a declarat ca Biroul Permanent al acestei camere a decis ca o sedinta de plen pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala sa aiba loc saptamana viitoare, luni sau marti, in functie de calendarul motiunii de cenzura.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

"A fost o dezbatere mult mai ampla asupra datei in care se vor continua dezbaterile asupra candidatilor care si-au depus candidatura pentru CCR. Motivul este clar, e o perioada foarte incarcata prin activitatile in camerele reunite, maine avem o vizita foarte importanta (presedintele Parlamentului European - n.r.), saptamana viitoare avem dezbaterea si votarea motiunii de cenzura. Am ajuns la concluzia ca daca motiunea se va dezbate si se va vota marti, vom supune Senatului votul pentru candidatul la CCR luni. Daca astazi birourile reunite vor hotari ca dezbaterea si votarea motiunii de cenzura sa aiba loc luni, vom tine aceasta sedinta pentru vot marti", a explicat Dumitru. ["La CCR trebuie sa ajunga omul PDL"]

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, a sustinut ca, in cadrul sedintei Biroului Permanent, toti reprezentantii PDL au votat impotriva unei sedinte de plen miercuri dupa-masa, pentru numirea unui judecator la CCR, pe motiv ca n-o sa fie qvorum.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

Vot cu probleme la CCR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.