Deputatii nu au ajuns marti la un consens privind desemnarea candidatului din partea Camerei pentru postul de judecator CCR, in conditiile in care Valer Dorneanu,sustinut de PSD, a obtinut 161 voturi,Stefan Minea,sustinut de PDL,a obtinut 123, iar democrat-liberalii au insistat ca votul nu e valid.

Dupa ce vicepresedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor a dat citire procesului verbal aferent votului asupra propunerilor PSD si PDL pentru functia de judecator CRR ce revine Camerei, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a intervenit spunand ca votul nu poate fi validat.

"Valer Dorneanu a intrunit majoritate din cei prezenti. La inceputul sedintei juristii de la Camera au introdus in punctaj ca potrivit Legii privind organizarea CCR numirea judecatorilor se face cu votul majoritatii deputatilor. Pentru aceasta domnul Valer Dorneanu ar fi trebuit sa aiba un numar de 168 de voturi, nu 161. Ceea ce va avea Biroul Permanet de facut este sa reprogrameze acest vot", a spus Anastase, starnind reactii dure din partea reprezentantilor PSD, in frunte cu Valeriu Zgonea.

Propunerea inaintata de PSD pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala, Valer Dorneanu, cat si propunerea PDL, Mircea Stefan Minea, au primit joia trecuta aviz favorabil din partea Comisiei juridice, plenul Camerei fiind cel care trebuia sa decida prin vot care dintre cei doi va deveni judecator la CCR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.