Presedintele PNL Crin Antonescu a facut luni, la Realitatea Tv, portretul pe care considera ca ar trebui sa-l aiba un premier - sa aiba vointa politica si "sa nu faca pe el" cand primeste apostrofari din partea presedintelui Basescu, liberalul considerand ca ar intruchipa ambele cerinte.

"In ce priveste chestiunea strict personala, cred ca e de prisos sa spun ca nu ard de dorinta de a fi prim-ministru in general, cu atat mai putin acum. Dar, in calitate de lider al partidului, daca am fi in aceasta situatie si partidul m-ar desemna nu m-as da la o parte. Iar despre ce s-ar intampla atunci sau nu si despre ce cred eu ca trebuie sa aiba in primul rand un prim-ministru in aceasta imprejurare, cred ca din acest punct de vedere si eu, ca si alti colegi din PNL, corespundem. Un prim-ministru trebuie sa aiba doua lucruri in aceasta imprejurare: o buna vointa politica - acea decizie si fermitate cu orice risc de a rupe cu clientelele stratificate arheologic - si, doi: sa nu faca pe el, pardon de expresie, atunci cand domnul presedinte Traian Basescu se rasteste cum s-a rastit la domnul Berceanu, de exemplu", a facut Antonescu portretul calitatilor pe care ar trebui sa le aiba premierul care sa conduca in acest moment, relateaza NewsIn.

Presedintele PNL a explicat si contextul in care a anuntat ca partidul sau este gata sa preia guvernare, iar el functia de premier. "E corecta si pozitia domnului Ponta care spune <noi nu guvernam decat dupa niste alegeri anticipate>, insa in ce ne priveste, noi am avut o propunere initiala si pe care ne-o mentinem ca avand sanse infezabile cu un guvern de tehnicieni, cu o durata cam cat micsorarea pensiilor, pana la 31 decembrie, daca o majoritate parlamentara rezonabila convine asupra unor masuri care sa nu afecteze pensiile si salariile. Iar pentru ca s-a pus problema ca PSD nu vrea sa guverneze pana la viitoare alegeri si s-a presupus si despre noi ca nu dorim sa ne asumam raspunderea, atunci am spus ca nu fugim pentru ca e un moment greu, nu dorim doar sa castigam puncte electorale pe spinarea oamenilor afectati de masuri. Daca este posibil din punct de vedere politic, daca un parlament ne-ar da votul de investitura, presupunand inainte ca si presedintele desemneaza PNL sa faca guvenul, noi suntem gata sa ne asumam chiar si singuri aceasta raspundere. Avem un pachet de masuri, credem in ele si suntem gata sa ne punem pielea la bataie", a sustinut Antonescu.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Guvernul si-a angajat luni raspunderea asupra legilor care introduc scaderea cu 25% a salariilor bugetarilor si cu 15% a pensiilor, iar PSD a anuntat depunerea unei motiuni de cenzura, pe care liberalii au anuntat ca o vor vota.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.