Secretarul executiv al PDL Elena Udrea sustine, pe blogul personal, ca nu este acum momentul pentru discutii despre remaniere, ci pentru ca PDL sa explice masurile de austeritate, precizand ca "o parte a presei" amplifica acest subiect creand "false piste de dezbatere publica

"Am observat in aceste zile o mare preocupare pentru discutii, pentru false piste de dezbatere publica si in general o preocupare pentru amplificarea unor subiecte care sunt departe de preocuparile romanilor si de problemele din acest moment. Zilele astea vorbim despre remaniere…este ultimul subiect de aprige discutii intr-o anumita parte a presei. Vorbim despre remaniere in loc sa explicam masurile de reducere a cheltuielilor din sectorul public sau sa vorbim despre masurile active de redresare economica pentru utilizarea fondurilor europene si pentru crearea de locuri de munca. Adica exact de ceea ce are importanta pentru romani", isi incepe Elena Udrea postarea, potrivit NewsIn.

"Nu este acum momentul pentru discutii despre remaniere. Acum PDL trebuie sa discute si sa explice de ce masurile de austeritate sunt necesare si cum s-a ajuns aici. Este dator si este obligat la aceste explicatii fata de romani!", mai sustine Udrea.

In opinia ministrului Dezvoltarii, "este nevoie ca PDL sa explice clar ca reducerile de pensii si salarii din acest moment, desi dureroase pentru romani, reprezinta varianta cea mai putin rea, care asigura cele mai bune sanse pentru redresarea economiei" in timp ce marirea taxelor "ar fi sufocat mediul privat care este motorul redresarii economice".

"PDL ar trebui sa spuna clar, ca desi isi asuma responsabilitatea, alaturi de toata clasa politica, pentru problemele structurale ale economiei, dezastrul din acest moment este mai ales consecinta dezmatului bugetar din anii 2007-2008", considera ministrul, invocand "peste 20 de ordonante de urgenta pentru mariri de salarii, romanii fiind amagiti cu iluzia unor venituri fara acoperire economica".

"Ineptiile economice si plata pe care guvernul Tariceanu a dat-o PSD pentru sprijinul parlamentar, au dus la situatia dramatica in care dupa ani de zile de crestere economica, Romania a intrat in plina criza cu bugetul golit, PNL si PSD irosind pe pomeni si ciubucuri electorale 3 mld de euro, bani de investitii. Masurile de austeritate sunt intr-adevar masuri dificile, mai ales pentru o tara in care veniturile sunt mici, insa daca ne uitam in jur vedem ca toata economia UE - care este principalul nostru partener comercial - se cutremura, iar Romania nu putea scapa neafectata. Grecia se confrunta cu criza enorma, Spania cere finantare pe pietele externe si nu o primeste, langa noi, Ungaria anunta probleme economice comparabile cu ale Greciei"
, spune Udrea.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

In final, intr-un post scriptum, ministrul Dezvoltarii face cateva ultime precizari. "Mi-ar fi placut ca in loc sa se vorbeasca de politica, sa se vorbeasca si de lucrurile bune care se intampla - cum ar fi cei 500 de milioane de euro, bani europeni din Programul Operational Regional al ministerului Dezvoltarii pentru proiecte de investitii deja aprobate in acest an. Pentru ca ceea ce nu spune nimeni este ca avem nevoie de incredere in mersul economiei, in aceeasi masura in care avem nevoie de prudenta si masuri ferme. Dar aceste lucruri nu se spun pentru ca mogulilor le convin apele tulburi, au nevoie sa existe neincredere, pentru ca pescuitul in ape tulburi este rezervorul lor de bani", conchide Udrea.

Boc se pregateste de remaniere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.