Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat la videochatul Gandul, ca a avut la un moment dat un dialog cu Radu Berceanu pe tema separarii afacerilor de politica, ministrul spunandu-i atunci ca toti politicienii trebuie sa fie ca premierul italian Silvio Berlusconi.

Intrebat daca stie ce afaceri are ministrul Transporturilor Radu Berceanu, europarlamentarul PDL Cristian Preda a precizat ca stie ca ministrul are afaceri, dar nu cunoaste detalii

"Stiu ca are afaceri pentru ca la un moment dat am avut un dialog pe tema separarii afacerilor de politica si imi amintesc ca el mi-a spus ca toti politicienii trebuie sa fie ca Berlusconi. Eu am pledat intotdeauna pentru separare radicala, niciun demintar nu trebuie sa aiba vreun contract comercial cu statul si am pledat intotdeauna pentru ca lumea partidelor si lumea statului sa fie populata cu oameni care nu fac afaceri, pentru ca este o cultura diferita"
, a precizat Cristian Preda, potrivit NewsIn.

"In sensul asta nu e vorba doar de Berceanu, e vorba de oricine din orice partid, pentru ca, din pacate, partidele noastre seamana foarte mult in aceasta privinta, si PSD, si PNL, si PDL sunt construite pe aceasta structura care face ca sprijinul de la partid sa te duca spre spolierea bunurilor publice",
a mai apreciat democrat-liberalul. Preda a aratat ca, din pacate, in apropierea dintre partide, acest aspect, afacerile, sunt mult mai importante decat optiunile ideologice.

In ce-l priveste, Preda a subliniat ca nu are nicio afacere si nici nu va avea vreodata. "Sunt doua universuri diferite. Este diferenta dintre a face fotbal profesionist si a face gradinarit. Nu poti sa fii simultan in doua locuri. Este absurd, este jenant si lumea este scandalizata si nemultumita de elita politica tocmai din aceasta cauza, dar pentru ca aceasta confuzie sa fie imprastiata e nevoie de un angajament partizan", a spus eurodeputatul.

De altfel, Preda a opinat ca unul dintre lucrurile pe care partidele si politicienii il pot face pentru a se recredibiliza in fata electoratului ar fi sa renunte la afaceri. "Aceasta separare care duce la profesionalizare poate duce foarte mult. Oamenii acestia vor fi profesionisti cand se vor dedica acestui interes public si nu se vor ocupa de afaceri", a spus el.

Citeste si:
Silvio Berlusconi, internat la terapie intensivă. Starea fostul...
Silvio Berlusconi, internat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.