Secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a declarat ca "cele mai negative amendamente" la Legea privind Agentia Nationala de Integritate au venit din partea unor membri ai PDL, care din pacate, la fel ca ceilalti parlamentari", au facut tot posibilul" sa iasa o lege ineficienta.

"Din pacate, cele mai negative amendamente (sic!) au venit din partea unor membri ai PDL. Nu am nici o explicatie. Este regretabil pentru ca, din cate ne aducem aminte, PDL era purtatorul de mesaj anticoruptie, dar iata ca acum, in loc sa sprijine adoptarea unei legi solide si puternice, asa cum doreste si presedintele, au facut tot posibilul sa avem o lege care practic aduce ineficienta. Nu numai ei, este o raspundere solidara si cu celelalte partide politice", a declarat la Realitatea FM demnitarul ANI. El a adaugat ca nefunctionarea institutiei "creaza dificultati in plan extern", transmite NewsIn.

Horia Georgescu a mai sustinut ca ANI are in lucru dosare cu politicieni de la toate partidele, inclusiv PDL. "Avem multe dosare si cu domni de la PDL, si cu domni de la PNL, si cu domni de la PSD, si cu domni de la UDMR. Avem dosare formulate prin autosesizari de presa, avem dosare formulate prin sesizari ale unor institutii sau persoane, pentru oameni din tot spectrul politic", a explicat el, precizand ca ANI nu "prioritizeaza" in functie de importanta anchetatilor, iar si cazurile mai putin celebre sunt la fel de importante ca si celelalte.

Secretarul general al ANI a respins teza ca, daca un demnitar isi face publica in declaratiile de avere, adresele imobilelor, risca sa fie tinta hotilor. "Cred ca daca ne ducem intr-un oras si intrebam unde este casa presedintelui Consiliului Judetean sau casa primarului, toata lumea stie. Pana acum nu a fost absolut nici un caz de vandalism, de talharie sau de hotie din cauza acestor declaratii de avere", a mai aratat Georgescu. El a spus ca amendamentul care prevede ca adresa proprietatilor vor fi trecute doar in declaratiile confidentiale sunt "un tertip, o scuza pentru a putea face din legea ANI un instrument ineficient". "La fel, si acel aspect ca putem verifica o persoana dar maxim un an dupa terminarea mandatului, ceea ce aducea un termen de prescriptie in dosare foarte multe care se aflau pe rolul Agentiei", a mai declarat Horia Georgescu.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Ce vrea Basescu de la ANI?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.