Presedintele CN al PSD povesteste pe blog ca a decis sa-si trimita fiul cel mic, pe Mihnea, la un stagiu despre Holocaust, dupa ce a aflat despre o "boacana" pe care acesta a facut-o in strainatate, adica si-a desenat pe mana o zvastica, la o petrecere.
"Am aflat zilele acestea ca fiul meu, Mihnea, a facut o boacana in strainatate. Nu stiu cati dintre voi au auzit, dar el a plecat sa invete, cu o bursa, in strainatate. Aflat in afara tarii, si la o varsta teribilista, a participat la o petrecere. Acolo, mai multi pusti pictau, la intrarea in club, diverse semne pe maini, pentru a fi recunoscuti cei care ieseau si apoi reveneau. Printre acestea, si zvastici. Am fost revoltat sa aud lucrul asta, tocmai pentru ca stiu cat de dureroasa este aceasta tema", scrie Nastase pe blog.

El spune ca este cazul ca fiul sau cel mic sa primeasca o lectie si anunta ca a decis sa-l inscrie la un stagiu despre Holocaust, atunci cand va veni in Romania, in vacanta. " Nu cred ca varsta poate fi o scuza pentru un astfel de gest si, tocmai de aceea, am decis ca Mihnea sa afle intr-o forma foarte directa ca exista subiecte cu care nu se poate glumi. In consecinta, la intoarcerea in tara, in vacanta, Mihnea va merge la un stagiu de internship la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel. E un loc in care poate participa la evenimente, poate citi, se poate informa despre cat de mare a fost tragedia prin care au trecut sute de mii de familii in urma Holocaustului. Pentru ca nu vorbim decat despre crimele comunismului, copiii nostri stiu prea putin despre crimele nazismului sau despre alte momente cumplite din istorie", adauga fostul premier.

"Sunt sigur ca gestul lui va fi suficient de mult taxat, dar poate ca in acest fel va invata cat de mare este responsabilitatea pe care o are, chiar si un tanar de varsta lui, fata de simboluri atat de importante", conchide liderul PSD.

Moda nazista

Fiul lui Nastase nu este nici primul si probabil nici ultimul care intrpreteaza gresit simbolurile naziste ca fiind “la moda”. Aceeasi greseala a fost facut, mai mult sau mai putin intentionat, si de catre colegul de partid al lui Nastase, Radu Mazare. Primarul Constantei a starnit un val de indignare dupa ce la o prezentare de moda s-a imbracat tot intr-o uniforma nazista. (despre cazul Mazare puteti citi aici)

Un alt caz, mult mai bine mediatizat si la un nivel mult mai mare, a fost cel a Printului Harry al Marii Britanii, care a purtat in urma cu cativa ani, o uniforma nazista la o petrecere.

Citeste si:
Ion Dichiseanu a stat într-un lagăr nazist
Ion Dichiseanu a stat într-un...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.