PSD condamna afirmatiile "jignitoare" ale presedintelui la adresa pensionarilor si salariatilor statului, conform carora acestia ar reprezenta "cancerul din buget" si sustine ca Traian Basescu refuza sa spuna romanilor ca vor avea venituri reduse din cauza clientelei "nesatule" a PDL.

"Partidul Social Democrat nu poate accepta atitudinea jignitoare a presedintelui Basescu la adresa a milioane de pensionari si salariati ai statului din Romania, calificati drept <cancer in buget>. Aceasta pozitie nu incurajeaza dialogul social. PSD considera ca aceasta formula jigneste profund oameni care sunt deja disperati. (...) PSD atrage atentia asupra atitudinii duplicitare a presedintelui, care continua sa spuna doar in spatele usilor inchise adevarul despre Guvernul pe care l-a impus: ca este unul corupt si clientelar. Practic, presedintele refuza sa le spuna si romanilor ca ar putea sa aiba venituri mai reduse, pentru ca PDL are o clientela nesatula", se arata intr-un comunicat al PSD remis NewsIn. [Basescu: "Nu mi-a facut placere sa anunt reduceri de salarii si pensii"]

Social-democratii ii transmit presedintelui ca functionarii publici "sunt condusi de niste ministri si un premier impusi de vointa sa exclusiva". "Acesti ministri vorbesc despre jaf in achizitiile publice, intr-un guvern pe care PDL il conduce de un an si jumatate, fara a-si asuma vreo responsabilitate", mai spun pesedistii in textul citat.

PSD respinge si afirmatiile presedintelui ca opozitia a refuzat dialogul cu puterea. "Presedintele a fost la Parlament pentru o intalnire cu parlamentarii care sustin Puterea, fara a exista o invitatie adresata partidelor din opozitie. Mai mult, ceea ce s-a intamplat marti, 25 mai, nu a fost un dialog, ci o comunicare a unui comandament prezidential. Acest lucru excede atributiile constitutionale ale presedintelui. Amintim, si pe aceasta cale, presedintelui Basescu, ca PSD a lansat propriul program de masuri <Solidaritate pentru Dezvoltare>. Multe dintre aceste masuri ar fi putut sa fie discutate intr-un dialog real, inainte ca presedintele sa decida ca singura solutie este taierea pensiilor si salariilor", transmit social-democratii.

"Partidul Social Democrat isi reafirma convingerea ca acest Guvern trebuie sa plece, pentru ca nu are oameni competenti, nu are viziune si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru situatia in care se afla Romania", conchide comunicatul.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Cititi si: Basescu: "Nimeni nu poate deveni dusmanul propriului popor"

Boc: Nu taiem salariul minim si pensia sociala

Deputatii fac, in sfarsit, economii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.