Senatorul PNL Mircea Diaconu a criticat luni, in plen, "campania fara precedent" dusa de presa in ultimele trei zile la adresa Parlamentului, solicitand conducerii camerei din care face parte sa ia atitudine fata de aceasta situatie.

Diaconu s-a adresat presei, pe motiv ca de trei zile simte nevoia sa se descarce, deoarece nu are "pace". "Fiindca asist la o campanie fara precedent impotriva acestei institutii (Senatul - n.r.) la care continui sa vin la toate programele sale", a explicat senatorul PNL motivele nemultumirii sale, relateaza NewsIn.

"M-am mirat prima data cand, senator proaspat fiind, se comenta public bugetul Senatului. Aici aflam o cifra si-un procent, in presa - cu totul altul. Nimeni nu reactiona, vreau sa spun institutia ca atare. Am aflat, tot din presa, ca salariul mediu in Senat era de 6.000 si ceva de lei. Am fost mirat, iarasi, pentru ca indemnizatia de senator, cel putin aceea pe care eu o iau, este de 4.900 lei. Iarasi nimeni n-a reactionat - vorbesc de institutia ca atare. Ajung in zilele noastre si va semnalez, daca n-ati observat, si am senzatia ca nereactionand fiecare dintre dvs si noi cu totii la un loc la aceasta unica campanie impotriva noastra, inteleg ca doar eu sunt mirat si nervos", a spus Diaconu, printr-o declaratie politica prezentata luni in plen.

Senatorul PNL le-a povestit colegilor ca luni dimineata a dus "Loganul Senatului la mana a doua", adica "luxul senatorului Mircea Diaconu", la un service pentru a fi adus la zi cu reviziile, cu intentia de a-l preda inapoi Senatului.

"In acelasi timp, am venit pornit si nervos sa predau, de asemenea, numita cota forfetara. De-atatea ori am auzit ca asta inseamna luxul parlamentarului, luxul senatorului, din cauza caruia si-acum vreo patru luni de zile se pare ca tara nu mergea bine, acum cu atat mai rau tara nu merge bine. Criza se datoreaza - nu-i asa? - luxului pe care parlamentarii si-l permit", a comentat ironic Diaconu.

Senatorul PNL a explicat ca este presedintele grupului de prietenie romano-ceh si a stabilit un program de relatii intre cele doua grupuri parlamentare. "Va trebui sa fac o hartie cu stampila mea de senator si sa anunt ca nu mai pot sa fac nicio relatie, acel program cade pentru ca nu mai am voie sau nu mai e moral sa fac nicio deplasare sa reprezint Senatul in terte intalniri si relatii", a mai spus liberalul.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

“Va rog sa luati masuri”

Actorul Diaconu solicita BP al Senatului sa i-a masuri impotriva atacurilor presei si cum mai bine decat prin inchiderea oricarei relatii a Senatului cu “lumea exterioara”. Senatorul nu realizeaza probabil ca prin incheierea relatiilor cu presa se va pune intr-o lumina mult mai proasta, atat pe el, cat si intreaga clasa policio-senatoriala.

"Spun acest lucru tuturor ca sa nu para nici macar in ochii mei un gest populist: eu, Diaconu, sunt curat si cinstit, si eu nu am nevoie de niciun ban si pentru mine, a fi senator e un hobby, cum altii joaca tenis, si am sa vin cu bicicleta la Senat si de-acum incolo asa sa facem toti. Nu spun asta, de aceea ma adresez tuturor si astept cat mai repede un punct de vedere al Senatului", a incheiat Diaconu, in aplauzele colegilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.