Principele Radu a dezvaluit astazi motivele pentru care nu a mai candidat la Presedintie in 2009: "Am ramas fara niciun leu si nu am gasit gasit sponsorii pentru campanie".

Principele a explicat ca retragerea din cursa nu a fost motivata de lipsa de sprijin sau popularitate din partea populatiei. "La nivelul populatiei Romaniei am avut cea mai buna si mai frumoasa si mai plina de speranta aderenta. De altfel, sunt unul din putinii oameni publici care calatoreste tot timpul in comunitatile locale. Aderenta mea in comunitatile locale este si permanenta si locala", a spus acesta la Realitatea TV, conform NewsIn.

El a marturisit ca nu si-a putut duce la sfarsit proiectul politic din cauza lipsei de suport din partea elitei, atat moral, cat si financiar. "Ceea ce a lipsit a fost elita romaneasca, cea care a intors spatele. Si Bucurestiul este, dupa cum stiti, o citadela si la propriu si la figurat. Aici se concentreaza toata puterea Romaniei - economica, mediatica si politica. Cu foarte mici exceptii, aceasta forta multitentaculara romaneasca din Capitala a parasit cu totul aceasta varianta. La 2 septembrie m-am retras pentru ca am ramas fara nici un leu. La propriu. Ultimul leu pe care l-am putut cheltui din banii de campanie a fost pe 2 septembrie", a adaugat principele.

  • Va mai candida pe viitor la presedintie?
"Nu stiu. Prezenta unui membru al familiei regale la Cotroceni nu este o chestiune de cariera, nici o chestiune de optiune de optiune personala. Este o chestiune de vointa publica. Daca exista suficient de multi oameni influenti care sa doreasca acest gen de schimbare, care sa inteleaga ca leadershipul statal inseamna altceva decat cel politic, ca una e sa performezi statal si alta este sa performezi politic... Dar cata vreme nu exista interes pentru acest lucru, probabil ca eu am venit prea devreme", a mai precizat fostul candidat.

Principele Radu si-a anuntat in aprilie 2009 candidatura la Presedintia Romaniei. Acesta declara pe atunci ca nu-si propune sa restaureze monarhia, ci doar sa deblocheze impasul politic si institutional in care se gaseste Romania din postura de independent, dezlegat de orice obligatie de partid.

Citeste si:
Principesa Margareta şi Principele Radu vor efectua o vizită la...
Principesa Margareta şi...

In septembrie, principele s-a retras din cursa, denuntand lipsa de sprijin, in special din partea societatii civile. "In acest moment, stanga politica este in buzunarul prezidential, iar dreapta politica a ales sa ignore proiectul Casei Regale, crezand ca astfel va avea un castig politic pe termen scurt, spunea Principele Radu la acea vrene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.