Senatorul Catalin Voicu a spus joi, in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a judecat cererea sa de revocare a arestarii preventive, ca vrea sa fie cercetat in libertate, pentru a beneficia de un tratament egal cu celelalte persoane cercetate in dosarul sau de coruptie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat, joi, cererea senatorului Catalin Voicu de revocare a mandatului de arestare preventiva emis pe numele sau.

Avocatul Ioan Cazacu, care l-a reprezentat pe senator in fata instantei, a sustinut ca cererea de revocare trebuie admisa, avand in vedere ca urmarirea penala instrumentata de procurorii anticoruptie a fost finalizata, dosarul clientului sau fiind in faza prezentarii materialului de urmarire penala, care se va incheia vineri. De aceea, a sustinut avocatul, unul dintre argumentele care au stat la baza arestarii senatorului, respectiv incercarea de a zadarnici aflarea adevarului, nu mai este valabil, avand in vedere ca ancheta se apropie de final, iar toate probele au fost stranse si se afla in dosarele DNA.

De asemenea, Cazacu a reiterat, joi, in instanta, afirmatia ca interceptarea conversatiei dintre Radu Floarea si avocata Laura Dragotescu s-a facut cu incalcarea dispozitiilor legale, avand in vedere ca intre cei doi era o relatie de tip avocat-client. Mai mult, Cazacu a spus, in instanta, ca exista informatii, in propunerea de arestare facuta de procurori pentru Costel Casuneanu, Marius Locic si Florin Costiniu, din care reiese ca Floarea ar fi cercetat de procurorii DNA intr-un alt dosar, care este in faza actelor premergatoare, pentru spalare de bani. Avocatul a pus sub semnul intrebarii credibilitatea unui martor cercetat de procurori.

Pe de alta parte, avocatul Cazacu a reclamat, in fata Inaltei Curti, faptul ca dosarul clientului sau "s-a judecat pe ecranele televizoarelor", avand in vedere ca mare parte din interceptarile din dosar au ajuns in presa. "S-a urmarit ca Voicu sa fie condamnat de opinia publica inaintea judecatorilor", a adaugat aparatorul.

Un ultim argument invocat in sala de judecata de Cazacu s-a referit la aplicarea lui Voicu a unui tratament egal cu cel de care beneficiaza ceilalti inculpati din dosar, respectiv judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic. Mai mult, a sustinut Cazacu, Catalin Voicu "nu are intentia sa fuga, nu are posibilitatea materiala sa fuga". Totodata, s-a vorbit si despre bolile de care sufera parlamentarul, precum si despre faptul ca este singurul care isi poate intretinerii parintii si pe cei doi copii.

Citeste si:
Judecatoria Gaesti decide eliberarea conditionata a lui Marius Locic
Judecatoria Gaesti decide...

Procurorul DNA a cerut, pe de alta parte, instantei, sa respinga cererea facuta de Voicu si sa il mentina pe acesta in arest, spunand ca, din moment ce exista dovezi ca a incercat sa influenteze ancheta in timpul urmaririi penale, exista si posibilitatea de a incerca acelasi lucru, odata ce dosarul va ajunge in fata instantei.

In ultimul cuvant, Catalin Voicu i-a spus judecatorului desemnat sa judece cererea sa de revocare a mandatului ca este de acord cu cele spune de avocat. De asemenea, senatorul a sustinut ca nu a incercat sa zadarniceasca ancheta DNA si ca vrea sa "beneficieze de un tratament egal cu ceilalti".

Inalta Curte a ramas in pronuntare pe cererea facuta de Catalin Voicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.