Senatorul PSD Olguta Vasilescu a anuntat joi ca departamentele partidului au definitivat textul motiunii de cenzura,intitulata "Romania - un fleac, au ciuruit-o", care ar putea fi depusa pe 17 mai,cand se vor comemora "4 luni, 3 saptamani si 2 zile",o parafraza a titlului unui cunoscut film romanesc.

"Am definitivat textul motiunii de cenzura, pe care il vom transmite BPN. Propunerea noastra, pana la urmatoarea sedinta a BPN, este ca motiunea sa fie introdusa pe 17 mai, atunci cand vom comemora 4 luni, 3 saptamani si 2 zile zile din drama pe care o traiesc romanii, drama care s-ar putea intitula <<Romania - un fleac, au ciuruit-o>>", a spus Vasilescu, precizand ca titlul motiunii este se refera la declaratiile presedintelui Traian Basescu de dupa castigarea celui de-al doilea mandat, relateaza NewsIn.

PNL pregateste o motiune de cenzura?

Senatorul a explicat ca motiunea, care are aproximativ 40 de pagini, se va concentra, printre altele, pe teme precum: situatia economica si financiara a Romaniei, problemele privind salariile, pensionarii, somajul, neaccesarea fondurilor europene, agricultura "adusa la sapa de lemn", colapsul social, transporturile "trase pe dreapta, egalitatea de sanse "doar pentru camarila portocalie", si Romania, "care a devenit o republica a procurorilor si pentru care se pregateste o Constitutie tot portocalie ".

Olguta Vasilescu a spus ca textul motiunii nu a fost transmis si PNL, urmand ca o decizie politica sa fie luata intre Victor Ponta si Crin Antonescu, daca liberalii doresc sa o sustina. Senatorul PSD a spus ca nu au avut loc discutii cu UDMR, urmand ca astfel de deczii sa fie luate in Biroul Permanent National.

"Deocamdata nu l-am transmis inca PNL, iar decizia politica urmeaza sa fie luata intre presedintii celor doua partide. Este documentul de lucru al departamentelor, noi ne-am facut treaba, ni s-a cerut textul motiunii de cenzura, astazi suntem gata cu el. Inteleg ca cei de la PNL inca mai lucreaza la text, noi putem anunta astazi ca suntem gata", a incheiat Vasilescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.