Lideul PNL, Crin Antonescu, sustine ca Guvernul intentioneaza sa desfiinteze cota unica de impozitare si sa dubleze valoarea taxelor si impozitelor locale.

"Partidul National Liberal ia act cu stupoare si indignare de intentia guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale. Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul executiv are in vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25 % impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4000 de lei, modificarea art. 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea art. 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor ssi impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010", se arata in rezolutia PNL.

"Partidul National Liberal are datoria sa aduca la cunostinta opiniei publice din Romania preparativele Cabinetului Boc-Udrea de impovarare fiscala a romanilor, preparative denuntate saptamana trecuta inclusiv de guvernatorul BNR, dl. Mugur Isarescu. PNL califica o astemenea initiativa a Guvernului Boc-Udrea drept o tentativa de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societatii romanesti: clasa mijlocie. Apreciem ca aceste masuri reprezinta proba ultima a incompetentei si a lipsei crase de viziune economica a actualei guvernari. Prin desfiintarea cotei unice de impozitare, care a constituit motorul cresterii economice a Romaniei, cabinetul Boc-Udrea ar aplica lovitura de gratie unei economii care, si asa, dupa un si jumatate de incompetenta si demagogie la putere, abia mai respira", a afirmat Antonescu, citind documentul adoptat de PNL.

Presedintele PNL a precizat ca, in calitate de unic aparator al drepturilor si intereselor clasei mijlocii si productive din Romania, PNL are datoria sa denunte si sa impiedice "aceste masuri de natura sa arunce economica tarii intr-un faliment generalizat si prelungit".

"Partidul National Liberal pune in vedere guvernarii Boc-Udrea sa abandoneze tentativa de asasinare a economiei romanesti prin sufocarea liberei initiative. Daca incompetentii care guverneaza temporar Romania nu au solutii de scoatere a Romaniei din criza economica, le ramane o sigura solutie - plecarea din functii! Partidul National Liberal va initia o motiune de cenzura impotriva cabinetului Boc-Udrea, pe tema falimentului economic al Romaniei. Oricat s-ar stradui, in dezbaterea publica, actuala guvernare sa acopere realitatea cruda a economiei romanesti cu teme parazitare, romanii stiu foarte bine care este situatia de fapt. Se lovesc de ea in fiecare zi. Acest guvern trebuie sa plece din Palatul Victoria cu eticheta <incompetenta economica>", mai spune Antonescu.

Citeste si:
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către APAN, comunitate...
Redirecționează 3,5% din...

Ce zice ministerul Finantelor?

Ministerul Finantelor a raspuns acuzatiilor liderului PNL prin intermediul unui comunicat de presa remis redactiei 9AM, prin care dezminte declaratiile acestui, calificandu-le drept „speculatii politice”.

Singurul document oficial referitor la masurile pe care le va lua Guvernul in perioada urmatoare va fi scrisoarea de intentie pe care Ministerul Finantelor Publice o va remite Fondului Monetar International, dupa incheierea discutiilor tehnice cu reprezentantii misiunii de evaluare. Toate anunturile si declaratiile din acest moment sunt doar speculatii politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.