Presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a prezentat luni dimineata la DNA, fiind citat in dosarul senatorului Catalin Voicu.

Geoana nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, scrie NewsIn.

Presedintele Senatului a intermediat in 2006 o intalnire intre senatorul Catalin Voicu si vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, pe atunci cercetata penal.

Informatia rezulta chiar din cererea de arestare a senatorului Catalin Voicu, trimisa la ICCJ, mai exact din niste interceptari mai vechi, din dosarul Mariei Schutz. [Mircea Geoana, intermediar intre penali?]

Potrivit cererii de arestare trimise de DNA la instanta suprema, in 2006 ar fi avut loc un schimb de mesaje intre Mircea Geoana si Maria Schutz. Vicepresedinta PSD Dolj s-ar fi plans ca e cercetata penal alaturi de alti pesedisti, iar Geoana ar fi chemat-o la Bucuresti. Mai apoi, cei doi vorbesc la telefon, iar liderul PSD ii spune sa vorbeasca direct cu senatorul Voicu si ii da numarul acestuia, sugerand ca Voicu ii va rezolva problema, care sustine ca informatiile rezulta din stenograma unor inregistrari atasate dosarului Mariei Schutz.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a iesit din sediul DNA dupa aproximativ o ora in care a spus ca a discutat cu procurorii in calitate de martor, dar ca nu poate da detalii despre ce anume a vorbit cu procurorii, intrucat, conform legii, discutia este confidentiala.

"Am raspuns solicitarii doamnei procuror in calitate de martor. Am venit fara avocat si am avut o discutie foarte succinta, in care am declarat chestiuni legate de intrebarile care mi-au fost adresate", a spus Geoana.

Nastase: Sa mergi la DNA e crestineste

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni, comentand audierea lui Mircea Geoana de procurori, ca este o fapta "crestineasca" sa mergi la DNA ca martor si o "obligatie cetateneasca".

"Eu cred ca trebuie sa ne pregatim lunea de dimineata cu niste stiri corespunzatoare pentru ca altfel... Vad ca din ora in ora, apare chestiunea asta, ca s-a dus ca martor acolo. Bun, s-a dus ca martor. Si care e problema? Deci haideti sa vedem despre ce e vorba. Eu inteleg ca e o fapta crestineasca sa mergi la DNA ca martor. E chiar o obligatie cetateneasca", a comentat Nastase ironic audierea presedintelui Senatului. El a refuzat sa faca alte comentarii, spunand ca speculatiile sunt neavenite.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

"Deci facem jocul DNA-ului, din pacate. Si al celor care controleaza politic DNA-ul", a mai spus fostul premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.