Circa 10.000 de membri si simpatizanti ai PSD au cerut demisia lui Emil Boc, intr-un miting organizat in Piata Victoriei, ocazie cu care organizatorii au difuzat o melodie indreptata impotriva premierului - denumit un "pinguin ce aduce infernul"- si echipei sale.
Mitingul din Piata Victoriei a fost precedat de un mars al pesedistilor care a inceput de la Arcul de Triumf sambata .Scandarile participantilor la mars l-au vizat in principal pe primul-ministru. "Jos pinguinul!" a fost lozinca preferata de pesedisti. De altfel, organizatorii de la PSD Bucuresti au pregatit o manea care-l avea ca protagonist tot pe Boc, potrivit NewsIn.

"Un pinguin conduce o tara/ In faliment cate-un pic, pic, pic/ Un pinguin pus a patra oara/ Sa ne conduca asa mic, mic, mic. Un pinguin ce conduce Guvernul/ Si totul merge greu, greu, greu/ Un pinguin ce-aduce infernul/ Dar care se crede zmeu, zmeu, zmeu. Un pinguin conduce o gasca/ Ce n-are deloc spor, spor, spor/ Era mai bine pe vremea lui Ceasca,/ Acum e ca dracu, sa mor mor mor",
se spunea in maneaua PSD. Intre strofe era intercalat refrenul: "Berceanu, Udrea, Blaga si cu Oprea/Cu toti-s condusi de Boc, Boc, Boc/ Cu ei in guvern nu merge nimica/ Si totul aici sta pe loc, loc, loc", suna textul melodiei. De altfel, oamenii nu s-au jenat sa danseze, incolonati, pe ritmurile acesteia.

Cantecelul a incins suficient atmosfera incat Marian Vanghelie sa fie primit cu ovatii cand a ajuns in Piata Victoriei. Primarul sectorului 5 a explicat ca situatia economica si sociala a tarii a determinat schimbarea de catre PSD a modului de celebrare a Zilei Muncii. "In toate tarile civilizate 1 Mai se sarbatoreste cu mici, cu bere sau cu hamburgeri. Insa acum suntem intr-un moment critic si avem un 1 Mai atipic", a spus liderul pesedistilor bucuresteni. Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, Vanghelie a justificat de ce PSD a decis sa dea petrecerile populare cu mancare pe gratis pe proteste. "Am vrut sa omoram mitul sau discutia despre mic", a povestit acesta.

In discursul sau tinut in fata Guvernului, Vanghelie a invinuit ministrii de patronarea unui sistem corupt care conduce la saracirea populatiei. "Domnul Berceanu ne-a spus cu zambetul pe buze ca un kilometru de autostrada costa 80 de milioane de euro, dar in Macedonia, cu aceeasi firma, a costat doar 20 de milioane. Sunt sume industriale cu care n-am fi avut probleme sociale. Avem un stat politienesc si neputincios care nu stie sa organizeze nimic, in afara de taierile de panglici ale Elenei Udrea", le-a transmis Vanghelie celor prezenti.

Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...

Pesedistul a spus ca social-democratii trebuie sa urmareasca in mod consecvent inlaturarea actualului Executiv pentru ca un alt Guvern sa introduca un impozit progresiv si sa implementeze politici eficiente de protectie sociala. "Prezenta dumneavoastra aici ii face pe multi sa tremure, sa le siroiasca apa pe sira spinarii ca nu vor mai putea jefui tara asta la nesfarsit. (...) Nu demisia lui Emil Boc rezolva problema, ci demisia PDL din Guvern definitiv si irevocabil", a mai spus Vanghelie.

Un discurs la fel de virulent a avut si deputatul Dumitru Chirita. "In loc de locuri de munca, ne dau locuri de veci, iar in loc de pensii si salarii, ne dau ajutor de inmormantare", a spus Chirita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.