Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi ca de 1 Mai social-democratii vor organiza proteste in sase resedinte de judet, plus Capitala, fiind asteptati atat membri de partid, sindicalisti, cat si cei care vor sa-si arate nemultumirea fata de situatia din Romania.

"Pentru data de 1 Mai consideram ca este o data speciala, nu este o zi care apartine nici PSD, niciunui alt partid, nici neaparat sindicatelor, este o zi a celor care traiesc din munca lor si in acest sens vrem sa ne manifestam ca partid de stanga in acest an. S-a uitat in ultimii ani ca ziua de 1 Mai, in secolul 19, nu a fost o zi de sarbatoare, ci a fost o zi de lupta a muncitorilor din Chicago", a spus Ponta, spunand ca, din punctul de vedere al PSD, anul acesta "nu era nimic de sarbatorit".

El a anuntat ca PSD va organiza proteste in Lupeni, Ploiesti, Baia Mare, Bistrita, Targu Jiu, Brasov si Targoviste, in restul oraselor importante urmand sa aiba loc actiuni ale filialelor judetene, cum ar fi intalniri cu sindicatele. "La aceste sunt asteptati, sunt bineveniti, toti acei oameni, membri sau nemembri de partid, membri sau nemembri de sindicat, care vor sa-si arate nemultumirea fata de ce se intampla in acest moment in tara", a explicat presedintele PSD, transmite NewsIn.

In ceea ce priveste actiunile pregatite la nivelul Capitalei, Ponta a spus ca a "apreciat" faptul ca organizatia de Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, a inteles ca 2010 "nu mai e un an de sarbatori", astfel incat nu vor mai fi organizate petreceri in parcul Izvor.

"In mod sigur, organizatia de Bucuresti a inteles, si am apreciat acest lucru, ca 2010 nu mai e un an de sarbatorit, asa incat in parcul Izvor nu vor mai fi acele manifestari din ultimii ani. In ce masura vor protesta si exact cum se organizeaza, v-a promis domnul Vanghelie o surpriza, sunt convins ca va fi placuta", a spus Ponta.

Liderul PSD a mai anuntat ca de 1 Mai se va afla la Lupeni, "cunoscut ca un pol al celor care au muncit si au avut curajul sa se bata cu puterea".

In timpul conferintei in care Victor Ponta a anuntat aceste actiuni, pe un ecran amplasat in spatele tribunei erau proiectate imagini cu materialele pe care PSD le va folosi in acest weekend, printre care sloganuri ca "Vrem un alt Guvern, 1 Mai corect" si "Guvernul Boc: 1 Mai rau nu se poate", precum si o harta a Romaniei cu orasele unde vor fi organizate protestele.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.