Senatorul Serban Mihailescu,fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, a fost trimis din nou in judecata de DNA, pentru primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor,dupa ce Parlamentul si-a dat avizul pentru inceperea urmaririi penale.

Potrivit datelor din rechizitoriu, in perioada 12 aprilie 2002-30 mai 2002, Serban Mihailescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului Romaniei, a primit de la Danel Pavalache noua arme de vanatoare, in valoare de 264.000.000 de lei vechi, dupa ce l-a numit pe acesta in functia de consilier.

Totodata, arata procurorii DNA intr-un comunicat remis, marti, NewsIn, in perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost detinute, fara drept, de catre senatorul Mihailescu, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov, transmite NewsIn.

DNA a instituit sechestru asigurator asupra armelor, in vederea confiscarii speciale, potrivit comunicatului.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Mihailescu, surprins de decizia DNA

Senatorul independent Serban Mihailescu a declarat marti, pentru NewsIn, ca este "total surprins" de decizia DNA de trimitere a sa in judecata, in conditiile in care nu a vazut inca rechizitoriul, si spune ca a aflat despre decizia procurorilor de la televizor.

"Sunt total surprins. Este un dosar vechi de 6 ani. N-am vazut nici macar rechizitoriul si eu stiu ca trimiterea in judecata se face dupa ce este prezentat rechizitoriul. Am aflat despre asta de la televizor, n-am primit nicio instiintare oficiala", a spus Mihailescu, pentru NewsIn.

Senatorul a mai declarat ca trimiterea in judecata in acest moment nu are legatura cu activitatea sa politica. "Nici vorba despre asa ceva, nu", a precizat acesta.

Mihailescu a mai fost trimis in judecata de DNA in 10 mai 2006, insa dosarul senatorului a fost trimis inapoi la procurori, in urma unei deciziii a Curti Constitutionale, prin care era necesar avizul Parlamentului in vederea inceperii urmaririi penale fata de un ministru coordonator.

Prin urmare, in 31 iulie 2008, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Serban Mihailescu. La data de 10 iunie 2009, Senatul a adoptat Hotararea nr. 8/2009, conform careia cere urmarirea penala a lui Mihailescu.

Citeste si:
Armata israeliană susține că a găsit arme în spitalul Al-Shifa din...
Armata israeliană susține că...

Plenul Senatului a avizat favorabil, in iunie 2009, cu 77 de voturi pentru si 29 de voturi impotriva, cererea de incepere a urmaririi penale a senatorului din grupul independen?ilor Serban Mihailescu, doua voturi fiind anulate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.