Candidata democrat-liberala, Teo Trandafir, a invins-o in batalia pentru scaunul de deputat de Colegiul 19 din Capitala pe conservatoarea Liliana Minca.

Teodora Trandafir a obtinut 54,03% dintre voturile alegatorilor din Colegiul 19, iar Liliana Minca 45,97%, potrivit rezultatelor numaratorii paralele realizate de PDL, relateaza NewsIn.

Candidata PDL a obtinut 54,03%, fiind votata de 8.154 de alegatori, iar Liliana Minca a obtinut 45,97%, fiind votata de 6.939 de cetateni.

Prezenta in cele 61 de sectii de votare din Colegiul 19 a fost de 14,65%, pana la ora 21.00, ora inchiderii urnelor, votand 15.318 de persoane din cele 104.583 inscrise pe listele electorale permanente.

Trandafir il vrea aliat pe Piedone

Teo Trandafir a declarat la anuntarea numaratorii paralele a PDL, ca va fi un politician "atipic", avand ca meserie de baza "cea de cetatean", si ca il asigura pe primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, ca nimeni nu este "atat de inconstient sa opreasca un om pus pe treaba".

Minca isi recunoaste infrangerea

Liliana Minca a admis ca Teo Trandafir a castigat mandatul de deputat in Colegiul 19, avertizandu-si contracandidata ca va monitoriza daca-si respecta promisiunile din campanie.

"Eu sunt chiar fair-play, trebuie sa recunoastem ca Teo Trandafir a castigat. A castigat in acelasi timp si domnul Sarbu de la Pro Tv, pentru ca a consacrat-o, si in afara de asta trebuie sa recunoastem ca microfonul de la tribuna Parlamentului nu are sigla de partid", a spus Minca.

Un scrutin deosebit

Scrutinul din Colegiul 19 a reprezentat o premiera pentru alegerile din Romania, cu aceasta ocazie urmand sa fie demarat proiectul pilot al Autoritatii Electorale Permanente pentru impiedicarea votului multiplu, care permite verificarea CNP-urilor cetatenilor inaintea exercitarii dreptului de vot.

Citeste si:
Teo Trandafir și-a pierdut memoria după 5 anestezii generale: Nu...
Teo Trandafir și-a pierdut...

Astfel, in momentul in care alegatorul s-a prezentat la sectia de votare si a predat actul de identitate, persoana care se ocupa de sistemul informatic de verificare a CNP-urilor a introdus acestuia CNP-ul in baza de date a alegatorilor cu drept de vot de pe raza colegiului. Sistemul informatic comunica, in urma verificarii CNP-ului, daca alegatorul poate vota - caz in care CNP-ul este valid - sau daca trebuie sa voteze la alta sectie de votare, deoarece nu are domiciliul pe raza colegiului, sau si-a pierdut dreptul de vot.

Biroul Politic Central al Partidului Conservator a decis la inceputul lunii martie ca Liliana Minca sa fie candidatul promovat in alegerile din Colegiul 19, aceasta fiind sustinuta atat de PSD, cat si de PNL, care a anuntat ca nu isi va desemna un candidat propriu.

Fostul om de televiziune, Teo Trandafir, si-a anuntat candidatura la sfarsitul lunii martie, ea nefiind membru PDL pana la anuntarea candidaturii, si a spus ca politica reprezinta pentru ea o posibilitate de a duce la bun sfarsit anumite proiecte pe care le avea in vedere de mai multa vreme, aratand ca vrea sa ajute copiii.

Citeste si:
Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA in scandalul CNA
Viorel Hrebenciuc, audiat la...

Inca dinaintea inceperii campaniei electorale, intre cele doua candidate au avut loc dispute, Liliana Minca spunand ca Teo Trandafir nu cunoaste problemele reale ale oamenilor si a acuzat PDL ca vine cu" oameni de imprumut, cu oameni cumparati". Ulterior, Minca a declarat, la depunerea candidaturii, ca lupta electorala cu contracandidata sa va fi una "ca intre doamne".

Teo Trandafir si-a ales sloganul "Mai mult suflet", care ar reliefa accentul pus pe proiectele sale de ajutorare a copiilor din familii defavorizate, iar Liliana Minca a ales "Lupta pentru tine!", un mesaj folosit si de Traian Basescu in 2009. Cristian Preda, purtatorul de cuvant al candidatului PDL, a acuzat-o ulterior pe Minca de faptul ca a "furat fara nicio jena" sloganul lui Teo Trandafir, "Mai mult suflet", folosind bannere si afise pe care era tiparit mesajul "Cu mult suflet".

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

Locul din Colegiul 19 a fost vacantat ca urmare a demisiei Danielei Popa din Parlament, aceasta fiind numita membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.