Judecatorul Florin Costiniu, suspendat din functia de judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, fiind cercetat pentru coruptie in dosarul senatorului Catalin Voicu, a facut cerere de pensionare.

Arestarea lui Florin Costiniu a dus si la suspendarea sa din functia de judecator, insa el doreste sa iasa la pensie. Imediat dupa inceperea anchetei in cazul „Voicu", judecatorul Florin Costiniu a cerut, la 14 decembrie 2009, Consiliului Superior al Magistraturii incuviintarea de a se pensiona, transmite Adevarul.

CSM nu a luat insa in discutie solicitarea sa intrucat magistratul nu depusese la Consiliu si decizia Casei de Pensii, document atasat de Costiniu la dosarul de pensionare abia la 1 aprilie 2010. CSM va lua in discutie cererea de pensionare a judecatorului cel mai probabil in sedinta de miercuri, fiind vorba doar despre o formalitate avand in vedere ca Florin Costiniu are o vechime in magistratura de 32 de ani.

Costiniu, Casuneanu si Locic nu au voie sa-si vorbeasca sau sa paraseasca tara si trebuie sa se prezinte saptamanal la Politie.

Premiera in justita romana: Un judecator, "trimis dupa gratii" de CSM

Judecatorul Costiniu a fost suspendat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.