ANI s-a autosesizat si a demarat verificarile in cazul lui Catalin Voicu dupa ce presa a relatat ca presupusul fin al acestuia, Radu Dan Floarea, a declarat la DNA ca a restituit banii imprumutati de la senator, dar acestia nu se regasesc in declaratiile de avere, potrivit unor surse oficiale.

Radu Dan Floarea a iesit, luni, din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost audiat de procurori in cazul senatorului Catalin Voicu, in calitate de martor, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Radu Dan Floarea a spus, la iesire, ca nu vrea sa faca niciun comentariu in legatura cu prezenta sa la DNA, insa a precizat ca a restituit toti banii pe care i-a imprumutat de la Catalin Voicu, respectiv cei 200.000 de euro. Floarea nu a raspuns la intrebarea jurnalistilor, daca este sau nu finul lui Voicu, asa cum sustine senatorul.

Radu Floarea, despre care Catalin Voicu a afirmat ca ii este fin si ca a vrut sa-l ajute cu banii luati de la Casuneanu, a spus intr-o discutie interceptata de procurori ca nu este finul senatorului, ca i-a dat demult banii inapoi, iar Voicu ar fi incercat sa "ii inoculeze" anumite lucruri, intr-o discutie telefonica.

Procurorii DNA sustin, in referatul trimis la Parlament in scopul avizarii arestarii preventive a senatorului, ca Voicu ar fi incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa, purtand o discutie dinainte stabilita cu finul sau, ca sa arate ca banii de la Casuneanu reprezentau un imprumut pentru acesta.

Conform aceluiasi document, Catalin Voicu le-a declarat procurorilor ca a beneficiat de un singur imprumut de la omul de afaceri Costel Casuneanu, si anume 200.000 de euro, bani pe care i-ar fi folosit pentru a-l ajuta pe finul sau, Dan Floarea Radu. Senatorul Voicu a mai spus ca finul sau facuse reparatii la un campus universitar din Targu-Jiu, iar beneficiarul, Ministerul Invatamantului, nu-i achitase contravaloarea lucrarilor. In consecinta, avea nevoie de bani pana ii primea de la minister.

In document se mai arata ca, in ziua urmatoare audierii lui Voicu la DNA, senatorul i-a cerut finului sau, prin intermediul altei persoane, sa vina urgent la Bucuresti.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Ulterior, sustin procurorii, cand Voicu a vazut in instanta ca ii sunt interceptate convorbirile telefonice, ar fi incercat sa preconstituie probe printr-o discutie purtata la telefon cu finul sau. [Finul senatorului Voicu, audiat la DNA]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.