Presupusul fin al lui Catalin Voicu, Radu Dan Floarea, caruia senatorul spune ca i-a dat imprumut banii luati de la Costel Casuneanu, s-a prezentat luni la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiat de procurori.

Radu Dan Floarea a spus, la intrarea in DNA, ca a fost citat luni de procurorii anticoruptie, fara a da detalii despre ce le va declara. De asemenea, Floarea nu a raspuns nici la intrebarea jurnalistilor, daca este sau nu finul senatorului Voicu, transmite NewsIn.

Radu Floarea, despre care Catalin Voicu a spus ca ii este fin si ca a vrut sa-l ajute cu banii de la Casuneanu,a spus, intr-o discutie interceptata de procurori, ca nu este finul senatorului, ca i-a dat demult banii inapoi, iar Voicu ar fi incercat sa "ii inoculeze" anumite lucruri, intr-o discutie telefonica.

Laura Dragotescu: Dadu la Realitatea o convorbire dintre dumneavoastra si ala.
Radu Dan Floarea: Cum?
Laura Dragotescu: Ca...bine, ideea era urmatoarea: ca Voicu a incercat sa preconstituie probe pentru a induce in eroare justitia, ca dupa ce a vazut in dosar la...acolo ca e interceptat telefonul, v-ar fi sunat pe dumneavoastra, chipurile sa ii restituiti sumele de bani imprumutate, ca sa-si justifice declaratia pe care a dat-o el la instanta. La instanta....la parchet.
Radu Dan Floarea: Cum, ma?
Laura Dragotescu: Deci, pe Realitatea TV.
Radu Dan Floarea: Da
Laura Dragotescu: Spusera asa: ca asta, senatorul Catalin Voicu...
Radu Dan Floarea: Asa.
Laura Dragotescu: Pe telefonul lui
Radu Dan Floarea: Da...
Laura Dragotescu: El a dat declaratia ca ar fi luat banii pentru un fin de-al lui
Radu Dan Floarea: Asa...
Laura Dragotescu: Intelegeti? Si dupa ce a vazut ca ii sunt interceptate telefoanele, ca sa isi constituie probe in favoarea a ce a declarat el...
Radu Dan Floarea: Da
Laura Dragotescu: V-a sunat pe dumneavoastra
Radu Dan Floarea: Da
Laura Dragotescu: Ca sa ...si... da o parte din convorbire, in care va intreaba, domne, imi...pastram termenul, ceva de genul asta, ne incadram in terrmen ca tre sa dam banii omului si ca...
Radu Dan Floarea: Eu ce am avut de dat i-am dat bani inapoi, bai, frate, ce ma baga pe mine?
Laura Dragotescu: Pai...eu va spusei ce dadura pe Realitatea. Nu va acuza pe dvs pe Realitatea, dar aparu numele
Radu Dan Floarea: Doamne, ia-ma! Eu ce am avut datorie eu i-am dat-o
Laura Dragotescu: Da, ei interpreteaza ca v-ar fi sunat pe dvs ca sa justifice declaratia pe care a dat-o el ca au fost banii luati imprumut pentru dvs, pentru...
Radu Dan Floarea: Mai, eu ce am avut datorie am dat. si cu aia gata. Po sa ma cheme oricine oriunde, eu recunosc intr-adevar cand mi-a dat bani, dar eu i-am dat bani inapoi si cu aia gata. eu nu intru in c... de genul asta, in care vad ca e bagat. Pe ce dete, pe banda sau pe ce? (...) Eu nu sunt finul lui in primul rand.
Laura Dragotescu: Pai stiu.
Radu Dan Floarea: Asta e o discutie pe care voia sa mi-o inoculeze. Datoria mea-eu nu stiu de unde a luat-o si eu i-am dat-o inapoi. Si am destui martori ca i-am dat-o inapoi.
Radu Dan Floarea: Deci asta e faptul ca m-a chemat la el, ca mi-a dat, mi-a zis ca ar fi luat banii de acolo. Eu nu stiu de unde i-a luat si cand am auzit ca pur si simplu imi cere chestia asta cu avocatul, cu tine, sa te duci tu acolo, am plecat si dus am fost. Eu nu ma bag in jocuri de genul asta, ma!
Laura Dragotescu: Dar ai? Ce vrusei sa te intreb..asta e discutie la telefon,nu?
Radu Dan Floarea: Da, telefonica, imi aduc aminte de ea. (...) Da, imi aduc aminte de ea, de incerca si eu ma blocam ca el are darul de a pune opreliste pe om. Eu stiam de datorie certa, care am datoria. Si eu m-am achitat de datorie. Si nici nu am..niciodata nu am primit asemenea suma. Hai, ma! Sa fim seriosi, ce dracu incearca sa imi puna mie in carca? Eu nu ma bag in jocuri de genul asta, ma!
Laura Dragotescu: Deci si interpretare astora de la Realitatea tot asta e. Adica cel putin asa sustin procurorii. Ca asta a fost un telefon dat asa, ca sa justifice.
Radu Dan Floarea: Du-te, ma, de aici! La DNA eu spun adevarul, am si martori, am martori clar, am dat banii inapoi. Pai ce, eu sunt tampit la cap? Ce treaba am avut eu cu Casuneanu? Ce bani am luat eu de la Casuneanu? Nu am luat niciun ban. El m-a ajutat o data cu nouazeci, o data cu doua cu douazzeci, o data cu nu stiu treizeci sau patruzeci, eu i'am dat banii inapoi. Cand am avut probleme atunci i-am depus garantia. Da? Dar ca nu... am luat eu bani de la Casuneanu si de la dracu. Du-te bah de acia.
Laura Dragotescu: Da, o sa va sune sigur!
Radu Dan Floarea: Pai ma cheama, si? Sa spun adevarul. Ce pot sa spun altceva?
Laura Dragotescu: Pai bineinteles... mai intra in discutie chestia asta.

Catalin Voicu ar fi incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa, purtand o discutie dinainte stabilita cu finul sau, ca sa arate ca banii de la Casuneanu erau imprumut pentru acesta, sustin procurorii DNA in referatul trimis la Parlament, privind avizul de arestare preventiva a senatorului.

Vezi aici conversatia dintre Catalin Voicu si "finul" sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.