"Domnul Basescu, atunci cand vrea sa atraga atentia, da la oase, asa, da greu, si ne-a trimis o torpila. Nu cred ca PDL poate fi considerat un partid bolsevizat daca patru insi din 37 vin pe lista impreuna cu presedintele", a comentat liderul democrat-liberal criticile aduse de seful statului, care a catalogat alegerea celor patru vicepresedinti ai partidului pe o lista drept o "bolsevizare" a PDL.

"Ideea, asa cum s-a discutat ea prin partid, a fost ca este bine sa i se dea posibilitatea presedintelui sa aduca trei-patru oameni alaturi de el, pentru a putea promova trei-patru figuri noi. Altfel, suntem in urmatorul cerc vicios: nu ies prin vot niste figuri noi, mai tinere, neerodate, cum este normal. Daca vine si candideaza domnul Popescu din judetul Alba pentru functia de prim vicepresedinte, el nu iese, pentru ca nu-l cunoaste nimeni in partid. Pe de alta parte, partidul are nevoie de asa ceva. Poate ca PNL n-are nevoie sa-si aduca oameni mai proaspeti, pentru ca e Crin Antonescu suficient de proaspat si de nou, si de neprihanit", a mai declarat Berceanu, transmite NewsIn.

Ministrul Transporturilor mai spune ca nu stie ce decizie va lua partidul, insa a precizat ca PDL "va analiza aceasta chestiune". "PDL e atent la ce parere are presedintele, la ce i se pare ca este in neregula si nu mi se pare deloc anormal. Si PSD era atent la ce spunea domnul Iliescu, banuiesc ca si PNL e atent la ce spune Antonescu, sau la ce spune domnul Dinu Patriciu", a mai adaugat el. [PDL se bolsevizeaza?]

Radu Berceanu a insistat asupra faptului ca decizia criticata de presedintele a fost luata democratic de PDL, prin vot, dar a admis ca desemnarea unor persoane ca lideri PDL prin alta metoda decat prin vot este o problema. "Nu stiu ce decizie va lua partidul. Ideea asta cu cei patru alaturi de presedinte a fost votata in Biroul Permanent National, in Colegiul Director - 90 de persoane, si in CNC - vreo 700 de persoane. Domnul Basescu, cand a vazut ce s-a facut, a considerat ca nu e in regula, pentru ca in PD n-a mai existat asa ceva, adica oameni care sa ajunga in conducere nevotati. Intr-adevar, e si asta o problema. Unii sunt votati si altii ajung acolo alaturi de presedinte, cu votul motiunii", a spus el.

Fara ganduri prezidentiale

Pe de alta parte, Berceanu a spus ca el nu se vede drept candidatul PDL la prezidentiale dupa terminarea celui de-al doilea mandat al lui Traian Basescu, neputand indica nici o alta persoana pentru acest post. " E o chestiune mult prea serioasa si foarte complicata. Mai sunt patru ani si Romania, asa cum s-a stabilit, este o tara mereu surprinzatoare. Ceea ce pot eu sa va garantez este ca eu in 2014 voi fi precis, 100%, pensionar politic. In niciun caz nu-mi propun sa urmez cariere luminoase de politicieni care vor sa moara prin Senat. In 2014 in niciun caz nu-mi propun sa fiu un politician activ si cu ganduri de perspectiva, pentru ca nu cred deloc in stilul Barladeanu, Iliescu sau Gherman, care erau ga-ga, dar voiau sa stabileasca ce face tara", a conchis ministrul.

Citeste si: Berceanu: Nu fac niciun kilometru de autostrada si nu imi dau demisia!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.