Ministrul Transporturilor sustine ca nu exista fonduri pentru construirea de drumuri si ca in 2010 nu se va inaugura niciun kilometru de autostrada.

Gandul: Ca ministru, nu ati luat in calcul si demisia?
Radu Berceanu: Daca vine un alt ministru al Transporturilor, nu va avea mai multi bani. Si daca vine altcineva, pana va invata ce se intampla pe acolo mai trece un an.

Gandul: Va considerati un ministru eficient?
Radu Berceanu: Da. Oricand pot sta de vorba cu oricare alti ministri ai Transporturilor despre tot ce doriti.

Gandul: Eficienta dumneavoastra de ce nu se vede pe sosele?
Radu Berceanu: Pentru ca, din pacate nu sunt bani. Dar eficienta altor ministri s-a vazut, cand era boom economic si chipurile duduia economia? N-am sa inteleg niciodata de ce in 2007-2008, cand duduia economia, cel putin asa ne spunea Vosganian, s-au facut niste greseli monumentale.

Gandul: Spuneati ca veti face 836 km de autostrada pana la sfarsitul mandatului. Se mai fac?
Radu Berceanu: Noi am promis cu bani. Fara bani, raspunsul este zero.

Gandul: Nu avem autostrazi, avem 1,4 milioane mp de gropi si totusi sunt asfaltatori care au vile, au masini de un milion de euro bucata. Cum le explicati romanilor aceste lucruri?
Radu Berceanu: Constructorii respectivi lucreaza si in Bucuresti, si in Bacau, deci nu numai cu Ministerul Transporturilor. Contractele sunt foarte mari, au 10% profit. Daca au o cifra de afaceri de 400 milioane de euro pe an, obtin profit de 40 milioane de euro in fiecare an. Ii sustin (pe regii asfaltului - n. red.), pentru ca macar constructorii romani au doua caracteristici foarte importante si foarte bune pentru noi. In primul rand, lucreaza, ceea ce constructorii straini nu fac - ei iau lucrarile si la dau constructorilor romani. In al doilea rand, platesc taxe si impozite in Romania. Daca-si ia masina de un milion de euro, plateste TVA la masina aia, inscrierea ei, rovinieta. Daca era constructorul X din Italia, isi lua un Ferarri sau nu stiu ce alta masina platea taxe in Italia.

Citit intervgiul integral in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.