Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri ca liberalii doresc sa declanseze si sa "anime" o dezbatere in societatea civila pe tema traseismului politic, criticand in acelasi timp tacerea pe acest subiect a unor ONG-uri care anii trecuti militau vehement impotriva fenomenului.

"Vom incerca sa declansam si sa animam o dezbatere in societatea civila cu consursul unor ONG-uri care, cel putin pe vremuri, pareau pasionate de o anumita etica a actului politic si a omului politic, de traseismul politic, organizatii care stabileau liste cu oameni care sunt sau nu sunt in opinia lor demni sa intre in Parlament, pentru ca fusesem intr-un partid sau altul. Ne confruntam astazi cu un fenomen de o amploare nemaivazuta, cu o sfidare aproape cotidiana a oricarei norme de bun-simt elementara in politica si asistam la transformarea unui numar semnificativ de parlamentari in porumbei voiajori sau caini de pripas sau cum doriti sa le spuneti care sar gardul dupa o bucatica inmuiata in sos si nu mai avem din pacate o reactie a societatii civile la asa ceva", a spus Antonescu, citat de NewsIn.

El a criticat ONG-urile care nu iau atitudine fata de acest fenomen. "In fond ONG-urile care il reprezinta nu in plan politic, ci in plan civil pe alegatorul roman, ar trebui sa puna aceasta problema pentru ca victima piesei de teatru pe care ni-l ofera in fiecare zi asa-zisii independenti, cei care merg direct la PD - totdeauna la PD, niciodata la un partid de opozitie - victima acestor oameni este alegatorul roman de al carui vot isi bat joc", a comentat presedintele PNL.

Comentariile lui Crin Antonescu vin pe fondul plecarii din PNL, marti, a senatorului Gabriel Berca si a deputatului Mihai Banu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.