Senatorul Gabriel Berca a anuntat ca demisioneaza din PNL din cauza lipsei de colaborare cu filiala de Bacau a partidului.

Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, el a admis ca au existat discutii ca el sa preia filiala PDL de Bacau, insa a spus ca nu aceasta oferta l-a determinat sa demisioneze, ci faptul ca nu se mai poate afirma politic in filiala pe care o reprezinta.

Zvonurile privind plecarea lui Berca din PNL au existat si la sfarsitul lui februarie. Contactat de NewsIn pentru o declaratie legata de zvonurile privind plecarea sa la independenti, Berca a negat aceste scenarii. "Acele zvonuri nu se aud bine", a spus el, pe 5 martie.

Deputatul Mihai Banu a declarat marti ca si-a dat si el demisia din PNL, confirmand astfel anuntul facut de senatorul Gabriel Berca, el precizand totodata ca se va inscrie in PDL.

"Din pacate, se pare ca PNL nu a mai avut nevoie de mine si cand ma refer la PNL ma refer la organizatia judetean Bacau si din acest punct de vedere am luat decizia plecarii din partid", a spus Berca, precizand ca a luat "cu tristete" aceasta decizie. "Alaturi de mine a plecat si deputatul Banu. Nu are nicio legatura plecarea deputatului Banu cu plecarea mea", a adaugat el, intr-o interventie la Realitatea Tv.

La randul sau, deputatul de Bacau Mihai Banu a confirmat ca a plecat din PNL si va merge la PDL, alaturi de Berca. Banu a declarat pentru NewsIn ca avea o "stare de disconfort permanent" din cauza organizatiei de Bacau a PNL si ca are o viziune politica total diferita de cea a lui Romeo Stavarache, de aceea a ales sa plece. "Nu pot sa spuns ca Stavarache nu mi-a oferit ceva si eu m-am suparat si am plecat. Nu am o problema personala. Cred ca politica se face pe proiecte, nu cu nume, nu cu rafuieli personale. Plec la PDL pentru ca ma regasesc in acea zona datorita curentului liberal din partid", a spus Banu.

Demisie din opportunism?

PNL a luat act de demisiile lui Gabriel Berca si Mihai Banu din partid si considera ca optiunea celor doi parlamentari este regretabila atata vreme cat acestia abandoneaza, din oportunism, un proiect politic solid, de perspectiva, cu solutii reale pentru Romania,potrivit unui comunicat remis NewsIn.

"Politica nu se face pentru a obtine o functie cu orice pret sau pentru a avea acces la resurse financiare, ci avand ca prioritate promovarea si aplicarea in interes public a principiilor si valorilor la care adera politicianul. Cei doi au ales sa treaca la un partid care are ca principala caracteristica lipsa de valori doctrinare si au decis sa gireze o guvernare incompetenta", se mai precizeaza in comunicatul PNL remis NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.