Directia Nationala Anticoruptie a trimis Inaltei Curti de Casatie si Justitie cererea de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, cercetat pentru fapte de coruptie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca, marti, la ora 11.00, cererea DNA de arestare a senatorului Catalin Voicu, sedinta fiind condusa de magistratul Despina Mihai, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Cererea DNA vizeaza numai arestarea senatorului Catalin Voicu, desi in dosar sunt invinuite mai multe persoane, printre care si doi magistrati de la instanta suprema.

Senatorul Catalin Voicu a fost externat, vineri dimineata, de la Spitalul Universitar, iar pana la ora 16.00 inca nu ajunsese acasa. In prezent, potrivit unor surse judiciare, senatorul nu mai are nicio interdictie impusa de DNA. Totodata, Voicu trebuie sa vina de buna voie la instanta, dupa citare, pentru judecarea cererii de arestare.In cazul in care nu se prezinta, va fi emis un mandat de aducere pe numele sau.

Senatul Romaniei a dat marti aviz pozitiv cererii DNA de punere sub arest a senatorului Catalin Voicu, fost membru al PSD, acuzat de trafic de influenta.

Senatul a dat incuviintarea arestarii preventive a Senatorului Catalin Voicu, cu 70 de voturi pentru si 40 impotriva si 2 voturi anulate. Astfel, cererea Senatorului de a fi judecat in liberatate nu a fost indeplinita.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat pe 10 martie procurorului general sa ceara Parlamentului ridicarea imunitatii pentru senatorul Catalin Voicu si, de asemenea, aviz pentru propunerea de arestare preventiva a acestuia.

Potrivit DNA, ”procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei Catalin Predoiu solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Senatul, pentru a cere, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 172 din Regulamentul Senatului Romaniei, incuviintarea arestarii senatorului Catalin Voicu, inculpat in dosarul nr. 310/P/2009, in sarcina caruia au fost retinute urmatoarele infractiuni: trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata”.

Din rezolutiile de incepere a urmaririi penale si in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale rezulta ca in perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu, ”prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, a primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.