Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu a fost operat la inima, joi, la Spitalul Floreasca din Capitala.

Interventia chirurgicala de bypass aorto-coronarian a lui Nicolae Vacaroiu s-a incheiat cu succes la cateva minute dupa ora 17.00, seful Curtii de Conturi fiind transferat la Terapie Intensiva, conform pentru prof. dr. Serban Bradisteanu, care a condus interventia.

Operatia, care a durat in jur de sapte ore, a fost efectuata de o echipa medicala de la Spitalul Floreasca.

Vacaroiu a fost internat in spital miercuri, cu diagnosticul cardiopatie cronica. Interventia chirurgicala a avut scopul de a aduce sange de la nivelul aortei pana in muschiul inimii, prin ocolirea arterelor coronare astupate. Arterele coronare sunt vasele care in mod natural aduc sange din aorta pana in muschiul inimii.

Nicolae Vacaroiu se simte bine dupa interventia chirurgicala si se va putea intoarce la serviciu in 10-15 zile, a declarat Bradisteanu.

"Operatia a decurs normal, fara probleme deosebite. Starea pacientului este buna, inima functioneaza normal", a mai declarat Bradisteanu.

Potrivit specialistilor, bypass-ul aorto-coronarian este una dintre cele mai frecvente operatii din chirurgia cardiaca a adultului, care se practica in boala coronariana ischemica, asa-numita angina pectorala.

Arterele coronare sunt vasele care in mod natural aduc sange din aorta pana in muschiul inimii. Potrivit specialistilor, bypass-ul aorto-coronarian este una dintre cele mai frecvente operatii din chirurgia cardiaca a adultului, care se practica in boala coronariana ischemica, asa-numita angina pectorala.

Nascut in Basarabia, Vacaroiu are 67 de ani si a fost premier al Romaniei in perioada 1992-1996. Ulterior, din 2004 a fost presedinte al Senatului Romaniei, pana la instalarea sa in fruntea Curtii de Conturi. In 2007 a fost pentru o scurta perioada de timp presedinte interimar al Romaniei, pe durata suspendarii din functie a lui Traian Basescu. Este casatorit si are un baiat.

Citeste si:
Vacaroiu: Dintr-o singura primarie de comuna se pot fura anual 800.000
Vacaroiu: Dintr-o singura...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.