Politica 4 Mai 2017 14:31
Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, a declarat joi ca intr-o singura primarie din Romania se pot fura anual 800.000 de lei din impozitele si taxele locale preluate de la cetateni, iar un astfel de caz apare o data sau de doua ori intr-o saptamana.

"Va dau un exemplu de saptamana trecuta, pe care l-am discutat in plenul Curtii, la o comuna se fura 800.000 din impozitele si taxele locale preluate de la cetateni. (...) Cazuri din acestea avem unul sau doua pe saptamana. Nu este o treaba izolata (..) In 80% din astfel de cazuri in 24 de ore se aduc banii inapoi, dar furtul tot furt este", a afirmat Vacaroiu.

Presedintele Curtii de Conturi a mai spus ca cel mai simplu control este verificare casieriei.

"Se iau chitantele pe un an de zile si se insumeaza, dupa care verificam cat are in trezorerie", a completat presedintele Curtii de Conturi. Acesta a mai spus ca anul trecut Curtea de Conturi a trimis pentru cercetare penala 124 de dosare penale din 3.200 de unitati teritorale verificate.

"Legea ne obliga ca in contextul in care contin elemente infractionale sa le trimitem la cercetare penala", a completat Vacaroiu conform HotNews.

Vacaroiu a mai spus institutia pe care o reprezinta a dat 13.500 de masuri, inclusiv de recupere a prejudiciilor, iar dintre acestea au fost contestate doar 1.500, ceea ce inseamna o pondere de 11%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.