Eurodeputatul Cristian Preda ii transmite lui Ion Iliescu, dupa ce fostul presedinte a apreciat ca propunerile sale de modificare a Constitutiei sunt nedemocratice, ca nu ar trebui sa dea lectii de democratie in contextul in care se face "vinovat de razboiul civil provocat de aducerea minerilor".

"O persoana vinovata pentru razboiul civil provocat de aducerea minerilor, ca si pentru suspendarea penibila si inutila a presedintelui Basescu, nu ar trebui sa dea lectii de democratie. Eu cred ca ar fi mai bine sa se reculeaga", scrie Cristian Preda pe blogul sau.

Preda sustine ca a citit cu stupefactie replica lui Ion Iliescu la propunerile sale de revizuire a Constitutiei. El a apreciat ca fostul presedinte nu era informat, ci a preluat din zbor "cateva formule citate de gazetari grabiti", conform NewsIn.

"Cred ca este inacceptabila retorica <planului ascuns>, imbratisata de dl Iliescu. Domnia sa crede ca vorbesc, de fapt, pentru a exprima un plan al lui Traian Basescu. Doua sunt erorile facute de fostul presedinte in aceasta privinta. Pe de o parte, Traian Basescu nu are nevoie de mine sau de altcineva ca sa spuna ceea ce crede (...) Pe de alta parte, nici nu cred ca Traian Basescu e de acord cu propunerile mele", spune Preda. Europarlamentarul argumenteaza ca seful statului sustine Parlamentul unicameral, iar el - parlamentul bicameral, dar intr-o forma diferita de cea actuala.

Preda spune ca i se pare grav ca Ion Iliescu nu realizeaza ca, spre deosebire de el, Traian Basescu nu va avea niciodata un al treilea mandat. Prin urmare, continua europarlamentarul, propunerile sale de revizuire a Constitutie vizeaza "in mod evident" ceea ce se va petrece dupa ce Basescu isi incheie si cel de-al doilea mandat.

Planul secret al lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.