Aproximativ 400 de persoane s-au strans, luni dimineata, pe esplanada Teatrului National "Marin Sorescu" din Craiova, la o actiune de solidaritate organizata pentru primarul Craiovei, Antonie Solomon, al carui recurs privind arestarea preventiva se judeca luni, la Pitesti.

Actiunea a fost organizata de reprezentantii unei organizatii nonguvernamentale care, in timpul zilei de duminica, au impartit prin municipiu fluturasi prin care craiovenii erau invitati sa participe la aceasta actiune, transmite corespondentul NewsIn.

"Noua nu ne vine sa credem ca primarul nostru a primit mita si nici nu cred ca merita sa fie inchis si legat cu catuse ca toti criminalii. Speram sa-i dea drumul azi" a declarat Florica Sandu, unul dintre protestatari. [Cum isi justifica Solomon banii "de mita"]

Participantii la aceasta actiune au primit cate un exemplar din saptamanalul "Flacara lui Adrian Paunescu". In deschiderea ziarului, Adrian Paunescu ii dedica lui Antonie Solomon un articol. De asemenea, fiecare participant cate o esarfa alba, iar femeile au primit si lalele.

Recursul privind arestarea preventiva a lui Antonie Solomon se judeca, luni, la ora 10.00, Pitesti. Solomon a fost dus la Curtea de Apel Pitesti in jurul orei 9.50. La intrarea in cladire, el le-a urat doamnelor si domnisoarelor "La multi ani!". La Curtea de Apel, Solomon a fost intampinat de cativa sustinatori, iar unul dintre ei a strigat "Libertate!" si "Vrem primarul inapoi!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.