Recursul privind arestare preventiva a lui Antonie Solomon a fost amanat pentru luni, de catre magistratii Curtii de Apel Pitesti, din cauza ca aparatorii primarului Craiovei nu au fost prezenti in sala de judecata.

Unul dintre avocati are un proces la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar celalalt este la Sibiu. Instanta a stabilit un nou termen pentru luni, la ora 10.00.

De unde proveneau banii lui Solomon?

Cei 200.000 de euro pe care procurorii DNA i-au gasit in casa primarului Craiovei ar fi provenit din inchirierea de catre Antonie Solomon a unor imobile pe care le detine, conform declaratiei date de acesta in fata procurorilor, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse, primarul ar fi adus ca probe acte de la administratia financiara care atesta ca inchirierea imobilelor a fost facuta legal si ca banii gasiti de procurori reprezinta profitul obtinut.

Mai mult, spun sursele NewsIn, primarul ar fi sustinut in fata instantei ca banii gasiti in casa lui urmau sa fie folositi la o licitatie.

Contactat de NewsIn, purtatorul de cuvant al casei de avocatura "Bostina si asociatii", Ovidiu Constantinescu, a spus ca nu vrea sa comenteze nimic legat de acest caz.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut instantei arestarea preventiva a primarului Craiovei in baza unor interceptari a doua discutii telefonice dintre Cornel Penescu si Antonie Solomon, respectiv Cornel Penescu si Adrian Mititelu, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Astfel, potrivit surselor NewsIn, Cornel Penescu ar fi vorbit cu Mititelu, care i-a spus: "Ma descurc, am rezolvat situatia, o sa dau niste bani". De asemenea, in discutia dintre Penescu si Solomon, patronul PIC i-a spus primarului Craiovei: "Maine vin la primarie".

Mai mult, procurorii ar fi gasit in contabilitatea PIC 10.000 de euro si 40.000 de euro, inregistrati ca fiind bani pentru protocol. DNA a considerat acesti bani drept mita pentru autorizatie de constructie a supermarket-ului.

De cealalta parte, Cornel Penescu si Antonie Solomon au declarat in fata procurorilor ca nu au dat si nu au primit mita. Mai mult, proprietarul PIC a spus ca banii au fost utilizati pentru protocol, potrivit surselor judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.