Procurorul General a solicitat Camerei Deputatilor sa avizeze declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Monica Iacob Ridzi pentru mai multe fapte de coruptie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase a precizat marti pentru NewsIn ca a primit scrisoarea prin care procurorul general solicita aviz pentru declansarea urmaririi penale in cazul deputatului Monica Iacob-Ridzi, cererea urmand sa fie discutata in Biroul Permanent de luni. "Da, am primit solicitarea si va merge catre secretarul general, urmand sa fie discutata luni in Biroul Permanent", a precizat Anastase.

[Ridzi amana perchezitia informatica dand vina pe sarcina]

Acuzatiile lui Ridzi

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a prejudiciat bugetul ministerului, in perioada aprilie-iunie 2009, prin cumpararea unor produse electronice cu incalcarea prevederilor legale, se arata in comunicatul al Parchetului General. "In cauza exista indicii ca in intervalul aprilie - iunie 2009, Iacob Ridzi Monica Maria, in calitate de ministru al Ministerului Tineretului si Sportului, a prejudiciat bugetul ministerului prin cumpararea unor produse electronice, excluse de la achizitionare prin prevederile O.U.G. nr. 34/2009. Totodata, exista indicii ca pentru ascunderea incalcarii dispozitiilor legale mentionate fostul ministru a intocmit si a dispus intocmirea de catre alte persoane a unor inscrisuri care atestau nereal indeplinirea conditiilor de legalitate in derularea procedurii de achizitie si de receptie a bunurilor", se arata in comunicatul Ministerului Public.

Monica Iacob Ridzi ar fi incheiat, in perioada in care era ministru al Tineretului si Sportului, doua contracte prin care a cumparat pentru minister laptopuri, telefoane mobile si fixe, imprimante, xeroxuri, frigidere si aspiratoare la preturi supraevaluate, una din firmele de la care a fost facuta achizitia fiind a vicepresedintelui filialei PDL Gaesti, Aurica Bojin, potrivit unor surse apropiate partilor din dosar.

Ministerul a cumparat de la Carpatik Impex SRL din Gaesti, firma unui membru PDL, electronice cu un adaos de 69.926,84 de lei. Astfel, firma a achizitionat produsele cu 96.048,41 de lei si le-a vandut ministerului cu 165.975,25 de lei. De asemenea, ministerul Turismului a mai cumparat produse electronice de la SC Calin SRL Curtea de Arges, cu 23.790, 48 de lei, in conditiile in care firma le luase cu 15.667,28 de lei, aplicand un adaos de 8.123,2 de lei. Astfel, prejudiciul pe care l-ar fi produs ministerului a fost de aproximativ 100.000 de lei.

Mai mult, contractele ar fi fost incheiate cu doar cateva zile inainte de intrarea in vigoare a OUG 34/2009, privind rectificarea bugetara, prin care se interzicea achizitionarea de bunuri in institutiile statului.

Unul dintre directorii din MTS i-ar fi atras atentia Monicai Iacob Ridzi ca preturile de achizitie a produselor sunt mari fata de cele de pe piata, insa aceasta i-ar fi spus sa-si vada de treaba lui, au declarat pentru NewsIn surse apropiate partilor procesuale. Mai mult, intr-una dintre discutiile cu Ioana Varsta, consilierul sau de imagine, Ridzi ar fi spus ca "i-a dat o lectie pentru viitor".

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele mai multor directori din MTS, pentru aceste noi acuzatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.