Monica Iacob-Ridzi i-a trimis presedintelui Camerei Deputatilor o scrisoare prin care informeaza ca se afla in concediu prenatal si ca i-ar fi dificil sa participe la sedinta Comisiei juridice si de plen in care se discuta solicitarea DNA pentru incuviintarea unei perchezitii informatice.

In scrisoarea prezentata marti in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si transmisa Comisiei juridice, Ridzi sustine ca desi doreste sa participe la sedintele in care se discuta despre cererea DNA de incuviintare a efectuarii unei perchezitii informatice in dosarul penal ce o vizeaza, situatia medicala in care se afla, luna a opta de sarcina cu risc, nu ii permite deplasarea la Camera Deputatilor.

Avand in vedere informatiile de care dispun (bazate exclusiv pe relatarile din mass-media) conform carora procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie au solicitat avizul in vederea efectuarii unor perchezitii informatice in dosarul penal, in care din luna iulie 2009 Camera Deputatilor si-a dat acordul in vederea inceperii urmaririi penale fata de mine, va aduc la cunostinta imprejurarea ca, in prezent, ma aflu in concediu prenatal (luna a 8-a de sarcina cu risc, asa cum rezulta din actele medicale depuse). Doresc sa subliniez ca inteleg sa cunosc direct, nemijlocit, continutul oficial al acuzatiilor si temeiurile pe care procurorii isi fundamenteaza cererile, pentru ca, doar astfel, in cunostinta de cauza si in lumina articolului 155 alineatul 1 din teza ultima din Regulamentul Camerei Deputatilor, dar si a articolului 23 din statutul deputatilor si senatorilor, sa imi pot pregati punctul de vedere, atat in fata Comisiei juridice, cat si a plenului. Este insa evident ca in situatia medicala obiectiva in care ma aflu face imposibila deplasarea mea, la acest moment la Camera Deputatilor”, sustine Monica Iacob-Ridzi in scrisoarea inaintata presedintelui Camerei Deputatilor.

Secretarul Camerei Dumitru Pardau a precizat ca membrii Comisiei juridice vor decide daca aleg sa intocmeasca un raport privind solicitarea DNA in prezenta sau in lipsa fostului ministru al Tineretului si Sportului.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Daniel Buda (PDL), a declarat luni ca Monica Iacob Ridzi ar trebui sa fie audiata la Comisie in legatura cu cererea de perchezitie in cazul ei, formulata de DNA. "Azi abia am informat Comisia ca s-a primit cererea de perchezitie informatica de la Biroul Permanent, nu pot inca sa ma pronunt asupra acestui caz", a spus Buda pentru NewsIn. Intrebat daca este necesara audierea fostului ministru in Comisie, inainte ca acest for sa elaboreze un punct de vedere, Buda a raspuns: Bineinteles", adaugand ca nu o poate invita pe Ridzi "cata vreme aceasta nu stie inca despre ce e vorba in dosar".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.