PNL se va adresa ministrului Justitiei, presedintelui Traian Basescu si CSM pentru a o inlocui din functie pe procurorul general Laura Codruta Kovesi, care ar fi incalcat legea si Constitutia prin emiterea de catre procurorii ICCJ a ordonantei de neincepere a urmaririi penale pentru Elena Udrea.

Anuntul a fost facut de prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, care a explicat ca procurorii s-au pronuntat inainte de a fi sesizati si in lipsa unui vot al Parlamentului prin care sa ceara inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea. [NUP pentru Udrea]

"Biroul Politic Central a decis sesizarea ministrului Justitiei, a CSM si a presedintelui Romaniei in privinta incalcarii grave de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a legilor si a Constitutiei privitoare la emiterea de catre Parchet a ordonantei de neincepere a urmaririi penale privitoare la ministrul Elena Udrea (...) Ne vom adresa presedintelui Romaniei, CSM si ministrului Justitiei cu solicitarea clara de eliberare din functie, de demitere a procurorului geneneral Laura Codruta Kovesi", a anuntat Orban. "Parchetul i-a dat (Elenei Udrea - n.r.) in mod abuziv un certificat de buna-purtare, necesar pentru audierile pe care trebuia sa le parcurga doamna Udrea in calitate de ministru desemnat in Cabinetul Boc IV, lucru care este extrem de grav dupa opinia mea", a continuat Ludovic Orban, precizand ca asteapta un raspuns "satisfacator din partea institutiilor" mentionate.

Orban a ca BPC a decis demararea tuturor procedurilor prin care presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase si cel al Comisiei juridice Daniel Buda sa fie sanctionati pentru ca ar fi obstructionat procedurile legale in cazul Udrea.

Parchetul a dispus, in cursul saptamanii trecute, neinceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea pentru: abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, neglijenta de serviciu, deturnare de fonduri, conflict de interes, prezentare de date inexacte Parlamentului si refuzul nejustificat de a prezenta informatii si documente Parlamentului, acuzatii formulate de Comisia parlamentara care a anchetat activitatea Ministerului Turismului, transmite NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.