Parchetul de pe langa ICCJ a trimis Camerei Deputatilor o scrisoare prin care informeaza ca a dispus neinceperea urmaririi penale a ministrului Elena Udrea, pentru acuzatiile formulate de Comisia parlamentara de ancheta.

Potrivit documentului transmis Camerei Deputatilor, care se afla pe ordinea de zi a Biroului Permanent de miercuri, Parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea pentru: abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, neglijenta de serviciu, deturnare de fonduri, conflict de interes, prezentare de date inexacte Parlamentului si refuzul nejustificat de a prezenta informatii si documente Parlamentului, acuzatii formulate de Comisia parlamentara care a anchetat activitatea Ministerului Turismului, transmite NewsIn.

In plus, Parchetul a decis si neinceperea urmaririi penale pentru angajatii Ministerului Turismului.

Elena Udrea i-a informat pe 22 decembrie pe membrii comisiilor de specialitate care au audiat-o in vederea obtinerii avizului pentru a obtine postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului ca a primit o rezolutie de neincepere a urmarii penale de la PICCJ pentru acuzatiile de abuz in serviciu, neglijenta, deturnare de fonduri.

Elena Udrea a mai afirmat atunci ca nu a primit vreo chemare la audieri la Parchet. Oficialii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au confirmat ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, dupa ce Comisia parlamentara care a anchetat promovarea turismului a facut o sesizare la procurori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.