Deputatul PNL, Alina Gorghiu il felicita pe Emil Boc pentru initiativa de a interzice drogurile legale, dar se intreaba ce va face fiica presedintelui in aceasta privinta.

"Ma bucura intentia premierului Boc de a grabi povestea cu substantele acestea care baga in spital atatia tineri, iar altora le scurteaza viata. Cred ca este o problema adevarata, putin mediatizata pana acum, pentru ca era ascunsa in spatele stirilor cu <adevaratele> droguri", scrie Gorghiu pe blogul sau. [Boc a pus gand rau drogurilor legale]

Aceasta se intreaba, ironic, ce parere are fiica cea mica a presedintelui despre initiativa premierului de a inchide "weed-shoppurile" si se invarte in jurul ideii unui conflict de interese in interiorul PDL, datorita declaratiilor date de Elena Basescu in vara, cand aceasta sustinea legalizarea drogurilor usoare. "Mi-am amintit luarea de pozitie a europarlamentarului roman Elena Basescu, cea care ar fi legalizat drogurile usoare. Cum se impaca asta cu opinia d-lui Boc? Vom afla, daca o intreaba cineva, daca va dori sa mai deschida subiectul… desi ma indoiesc. Dar, nu se stie niciodata. Oamenii simt nevoia sa se auda vorbind", sustine deputatul PNL. [Elena Basescu: Probabil ca as fi de acord cu legalizarea marijuanei]

De unde a venit "revelatia" lui Boc?

Gestul lui Boc, de scoatere de pe piata a drogurilor legale, nu s-ar fi produs fara un motiv foarte puternic, care, cel putin pina acum, nu a fost prezentat oficial. Nu e de luat in calcul vreunul dintre semnalele de avertisment trase de presa, de societatea civila, de diverse ONG-uri, in ultimul an: toate acestea au trecut pe la urechile guvernantilor, fara sa lase vreo urma. Informatii de culise acrediteaza ideea, totodata, ca afacerea plantelor haluncinogene ar fi dirijata, din umbra, de persoane cu niste conexiuni foarte inalte in actuala conducere a statului, iar la nivelul PDL au aparut temeri ca o ancheta mai ampla, pe fondul recentelor intoxicari grave care s-au produs la unii consumatori, ar putea duce catre aceste piste. insa, cel mai probabil motiv este furnizat de catre fostul sef al Agentiei Nationale Antidrog, chestorul Pavel Abraham.

Intr-o declaratie data Inpolitics, acesta dezvaluie ca un raport recent realizat la Lisabona releva faptul ca Romania a ajuns, peste noapte, campioana est-europeana absoluta a vinzarilor de plante etnobotanice, ceea ce s-ar putea sa fi adus niste avertismente de la UE si, implicit, reactia brusca a premierului.

Exista in acest moment peste 200 de firme care comercializeaza asemenea substante, in peste 400 de magazine deschise, aproape peste noapte, in intreaga tara. incasarile sunt, si ele, fabuloase, iar reclama la aceste produse ia o amploare tot mai mare. S-a ajuns inclusiv la strategii de marketing specifice comerciantilor de pizza, care plaseaza pliante pe clantele usilor, in blocuri, comenzile fiind onorate, mai apoi, direct la domiciliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.