Elena Udrea si Traian Basescu apar impreuna, cu poze, in "Gente", una dintre cele mai cunoscute reviste din Italia, noteaza Cristi Sutu pe blogul lui. Si publicatia belgiana 7sur7 a scris un articol despre ministra turismului din Romania.

Cristi Sutu citeaza cunoscuta publicatie italiana care scrie despre "Ministra blonda de 3 miliarde de euro". "Romanca Elena Udrea, ex-model, a fost investita cu gestionarea banilor UE. Dar cei de la Bruxelles au ramas perplecsi: se pare ca s-au folosit fonduri “suspecte” in timpul campaniei electorale a presedintelui Basescu si s-au incredintat achizitii publice sotului manager".

Nu se spune foarte clar care-s fondurile considerate "suspecte" noteaza Cristi Sutu. "Discipola lui Basescu (care s-a prezentat la aceste alegeri ca omul anti-coruptie) s-a distins imediat in campania electorala a presedintelui reconfirmat gestionind fonduri publice <suspecte> in favoarea acestuia" – dar autorul pare sa fi discutat cu un oficial european: "Este un fapt clar ca guvernul Romaniei este sub lentilele expertilor economici ai UE. Bruxelles-ul avertizeaza: <Vom veghea asupra destinatiei fondurilor europene gestionate de Elena Udrea>", a mai scris revista italiana Gente despre Udrea.

"E de retinut cum se vad Basescu si Udrea din Italia: <padrino di Elena> (n.r. taticul Elenei), <la pupilla di Basescu> (n.r. discipola lui Basescu), <promotore> (n.r. promotorul)", subliniaza Cristi Sutu.

["Vive le tourisme en Roumanie", spun belgienii la vederea Elenei Udrea in costum de baie]

  • O perspectiva feminista cu privire la atentia presei straine fata de Elena Udrea:
Tudorina, o feminista care s-a remarcat in mediul online, are insa niste explicatii pentru faptul ca presa straina este cu ochii pe ministra Turismului si Dezvoltarii Regionale.

"De ce atrage Elena Udrea interesul presei straine?
1. E sexy
2. E sexy
3. E sexy
4. E politiciana si gestioneaza multi bani".

"Stirile senzationaliste sunt preferatele cititorilor de pretutindeni, nu doar din Romania(...) Cand au aparut articolele despre Udrea in Sunday Times, Die Welt si, mai nou, revista italiana Gente, ciutacii de la noi au sarit repede sa reclame: Ia uitati, pana si presa straina scrie despre coruptia doamnei Cocos! Fiti seriosi, nu coruptia e subiectul principal al articolelor, uitati-va la poze si uitati-va la anumite fraze din textele articolelor: <Udrea care a pozat in bikini> (Sunday Times) si aluzia falica din titlul <Da, doamna ministru, aveti un portofoliu mare>, in Die Welt Udrea e numita <ex glamour girl>, iar in revista italiana Gente este <ministra blonda cu 3 miliarde de euro>. Asa e, e foarte blonda doamna Udrea, numai buna pentru a scrie despre ea in sectiunile despre cancanuri si mondenitati. Evident, interesul presei nu ar fi existat daca Udrea nu ar fi ocupat functia publica pe care o ocupa si nu ar fi detinut puterea pe care o detine in Republica Romania. Nu orice sexy buzoianca apare in Sunday Times, Die Welt sau Gente. Combinatia ideala pentru un articol de succes in sectiunile dedicate avizilor de senzationalism contine sex, putere si bani. Sexul, imaginea sexy, relatiile intime, scandalurile amoroase sunt ingredientul principal", argumenteaza Tudorina.


Nota: Blogul Medusei, scris de Tudorina s-a clasat pe locul doi la categoria "blog despre politica", anul trecut, la
RoBlogFest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.