Traian Basescu a spus ca Mircea Geoana poate veni la dezbaterile publice si cu mogulii, ca "este gata" sa intre in dezbatere cu ei daca Geoana refuza confruntarea, acuzandu-l ca a mintit atunci cand a spus ca nu s-a intalnit cu S.O. Vantu, cat timp insusi Vantu a confirmat intalnirile din Delta.

"Eu am propus public cate o intalnire, incepand de vineri in fiecare seara cu Mircea Geoana pe cate o tema, pana vineri saptamana viitoare. Ieri am cerut domnului Sever Voinescu sa raspunda pozitiv televiziunilor care ne-au propus dezbateri intre cei doi candidati si s-a propus o dezbatere la TVR 1 pentru luni, dezbatere la Realitatea pentru miercuri, dezbatere la Antena 1 si Pro TV pentru joi si din nou TVR 1 vineri. Sa vedem cat de deschis va fi Mircea Geoana pentru aceste dezbateri", le-a spus Basescu liderilor democrat-liberali joi, prezent la inceputul sedintei Colegiului Director al PD-L.

Basescu a subliniat ca Mircea Geoana poate sa vina la dezbateri si cu mogulii pe care ii reprezinta. "Daca nu vine Mircea Geoana, poate vin Vantu si Patriciu la o dezbatere, ca tot ii reprezinta Mircea Geoana. Eu sunt gata de o dezbatere si cu toti trei in locul lui Mircea Geoana - cu Vantu, Voiculescu, Patriciu - , sa vedem cum vad ei Romania si cum o vad eu", a spus Traian Basescu.

Prezidentiabilul sustinut de PD-L le-a spus democrat-liberalior ca pot folosi ca argumente in aceasta campanie faptul ca in mandatul sau de sef al statului nu s-a facut nicio privatizare discutabila, nu a existat niciun scandal legat de privatizari sau "tunuri controversate", ca pe vremea lui Nastase si Iliescu, iar justitia a fost lasata libera.

"Va aduceti aminte in dezbaterea la care a participat si Mircea Geoana, am spus ca nu-l puteam gasi la telefon, am sunat si doua ore, pentru ca era ocupat cu Vantu, iar el a spus <Nu, minte presedintele! Nu am fost ocupat cu Vantu>, iar aseara a spus Vantu ca il chema in Delta la prelucrat", le-a dat Basescu un exemplu de minciuna spusa de contracandidatul sau.

Basescu a subliniat ca Mircea Geoana ar trebui sa inceapa campania pentru turul II cerandu-si scuze ca a mintit in campanie la ora de audienta maxima. "L-au auzit milioane de romani spunand: <Nu-i adevarat, nu m-am intalnit cu Vantu>, iar aseara Vantu a spus cu gurita lui ca l-a chemat in Delta, ca s-au intalnit, deci, nu stiu daca un om care crede ca ii poate minti pe romani in halul acesta poate fi presedinte. In orice caz, ar putea candida, dar sa inceapa prin a-si cere scuze ca a mintit atunci cand romanii asteapta de la candidati adevarul", a subliniat Traian Basescu.

Citit si: Disperarea lui Basescu - cinci dezbateri si-un atac


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.